Green Bay Packers

CJ Björks tips: De får spela Super Bowl

Av: 

Carl-Johan Björk

SPORTBLADET

Buffalo Bills har hånats för att de bytte bort draftvalet som gjorde att Patrick Mahomes istället fick sitt genombrott i Kansas City Chiefs.

I kväll kan Bills få upprättelse genom att besegra just Chiefs och gå till Super Bowl.  

Där kommer en legendarisk quarterback stå för motståndet, då ikonerna Tom Brady och Aaron Rodgers gör upp i den andra konferensfinalen. 

I kväll ska det avgöras vilka lag som får spela Super Bowl. 

I den ena konferensfinalen blir det en uppgörelse mellan framtidens spelare, och i den andra duellerar legendarerna. 

Framtiden är det som lagens draft försöker säkra genom att göra hemläxan om vilka collegespelare som kan lyckas som proffs. Alla NFL-lag har en hel stab som är dedikerad att leta efter nästa stora stjärna som kan bidra till chansen att vinna Super Bowl.  

Flera lag lyckades missa Patrick Mahomes som till slut plockades upp först som tionde valet i 2017 års draft. Buffalo Bills var ett av de lagen. Bills bytte nämligen bort sitt högsta draftval till Chiefs, vilket möjliggjorde att Kansas fick tillfälle att välja Mahomes. Och resten är som man säger historia.  

Allen har slutat slarvat – och gjort succé.

Bills å andra sidan gick inte tomhänt från detta byte då de för sitt tionde val fick tre draftval i gengäld av Chiefs – två 2017 och ett 2018. I CB Tre’Davious White, LT Dion Dawkins och LB Tremaine Edmunds fick Bills tre spelare som varit med och byggt stommen till det lag som nu står i AFC-final mot just Mahomes och Chiefs. 

Skrivit historia i Bills

Under en tid, speciellt under Mahomes MVP-år 2018, såg det ut som om Bills och dess fans för evigt skulle få ångra att de bommat att plocka upp honom året dessförinnan.  

Mahomes i all ära, men Bills har Josh Allen som under sitt tredje år i ligan utvecklats till en av de bästa på positionen. Allen har tidigare fått mycket kritik för sin slarviga hantering av bollen, vilket lett till tappade bollinnehav.  

I år har Allen emellertid varit helt enastående, och har inte bara satt nya rekord i Bills quarterbackhistoria genom att passa för flest yards, touchdowns och procent på lyckade passningar. Han är även en av de tre spelare med lägst odds att vinna utmärkelsen årets mest värdefulla spelare (MVP).  

Kvällens envig kan alltså sätta stopp för snacket att Bills svarade för en draftblunder när de lät Mahomes komma undan, och istället skriva om historien och visa på en strategisk helomvändning som tagit dem hela vägen till Super Bowl.  

Kallt väder på Lambeau Field

Två spelare som förtjänat en plats i framtida Hall of Fame är Green Bay Packers Aaron Rodgers och Tampa Bay Buccaneers Tom Brady.  

Med Bradys 21 säsonger och Rodgers 16 så är det lätt att tro att de mötts otaliga gånger under åren. Men då de spelat i skilda konferenser så har de endast ställts mot varandra tre gånger. Brady leder inbördes möten med 2–1, där den senaste duellen avgjordes tidigare under årets säsong med. Buccaneers och Brady som segrare, 38-10.  

Minusgrader och snö väntar på Aaron Rodgers hemmaarena.

Även om dessa båda lag är mer än enbart sina legendariska quarterbacks, så är det ändå svårt att sätta fokus på något annat när de är så pass tongivande. Inget av dessa lag skulle kommit så här långt utan sina veteraner, som för övrigt båda spelar med nummer 12 på rygggen.  

Med en vinst ikväll kan Brady som vanligt vara med och skriva historia. Han skulle i så fall leda det första lag som får spela en Super Bowl på sin egen hemmaarena, då Raymond James Stadium står värd för årets final.  

Först måste han dock upp till Lambeau Field där snö och minusgrader väntar.  

Utöver kallt väder så är Packers mer än redo för att ta emot gäster då de på pappret är det minst skadedrabbade laget i den kvarvarande kvartetten. 

Gemensamt för dessa lag är att de är skickliga på att passa bollen. Det är egentligen ingen av dem som hellre springer med bollen än att passa. Tillsammans har quarterbackarna hela åtta Super Bowl-vinster, varav Tom Brady svarat för hela sex stycken. Rodgers och Mahomes har en vardera medan Allen jagar sin första. 

Den stora frågan vi ska få svar på blir om Brady eller Rodgers visar att gammal är fortfarande äldst, eller om framtiden redan är här. 

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Green Bay Packers

ÄMNEN I ARTIKELN

Green Bay Packers

NFL

Tom Brady

Aaron Rodgers

Tampa Bay Buccaneers

Buffalo Bills

Kansas City Chiefs