Fick dödsbeskedet inför finalen: ”Vinna är inte allt”

Stefanos Tsitsipas berättar efter förlusten mot Novak Djokovic

Stefano Tsitsipas under grand slam-finalen.
Stefano Tsitsipas under grand slam-finalen.

Att spela när man är i sorg eller chock fick de danska fotbollslandslaget lära sig en hel del om i helgen – så även Stefanos Tsitsipas.

Inför Franska öppna-finalen mot Novak Djokovic fick greken beskedet att hans farmor gått bort.

”Att lyfta troféer och fira vinster är något, men inte allt”, skriver stjärnan efter finalförlusten.

Det vara bara fem minuter innan matchen som dödsbeskedet nådde Stefan Tsitsipas – hans farmor hemma i Aten hade gått bort.

”En vis kvinna vars tro på livet, vilja att ge och förse andra inte kan jämföras med någon annan jag mött”, skrev 22-åringen på Instagram i natt.

Tsitsipas, som var i sin första grand slam-final, började matchen på absolut bästa sätt – trots beskedet. Greken gick upp ledning med två raka setvinster – men sen kom Djokovic. Den suveräna världsettan vann till slut med 3–2 i set – men Tsitsipas gräms inte förlusten.

– Det var konstigt, min rytm, mina slag och min rörelse var perfekt – sen kände jag mig kall och borta, sade han efter matchen till BBC.

”Allt är dedikerat henne”

Tsitsipas berättade om sitt mörka beskedet först på Instagram, timmar efter finalförlusten. Men 22-åringen grämer sig inte allt för mycket.

”Livet handlar inte om att vinna eller förlora. Det handlar om att njuta av varje stund på jorden, ensam eller med andra”, skriver han vidare.

Greken hyllar sin farmor – det var ju trots allt hon som uppfostrade hans far och tränare, Apostolos Tsitsipas.

”Tack för att du uppfostrade min far – utan honom hade inget av detta varit möjligt”, avslutar han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.