Handboll

Sävehof säkrade seriesegern

Redbergslid undvek direktnedflyttning

Av: 

Gustaf Ränkeskog

SPORTBLADET

De hade seriesegern i egna händer, och gjorde inget misstag.

Sävehof höll undan när sista omgången i handbollsligan avgjordes.

Sista omgången i handbollsligan är färdigspelad. Sedan tidigare stod det klart att OV Helsingborg trillar ner till allsvenskan. Det gör också Varberg.

Västkustlaget hade dock chansen att undvika direkt nedflyttning, men efter förlust med 25–38 mot Ystads IF samtidigt som nykomlingen Aranäs vann sin match tvingas de lämna högstaligan.

”Går in som outsider”

Nu väntar kvalspel för Aranäs, och lördagens motståndare Redbergslid – etta i handbollsligans maratontabell – som också riskerade att sluta på direkt nedflyttningsplats. Även Önnered tvingas kvala sig kvar.

I toppen av tabellen knep Sävehof seriesegern. Ett Sävehof som inför avslutningen toppade tabellen med klart bättre målskillnad än tvåan HK Malmö.

Därmed är de regerande svenska mästarna klara för ytterligare ett slutspel. Där ställs de mot Guif, som knep den sista slutspelsplatsen efter 31–25 mot IFK Ystad.

– Vi går in som outsider, men vi ska fortsätta spela som vi gjort hittills. Det kommer bli tufft, de är favoriter, säger Guifs tränare Zoran Roganovic i C More.

Kvartsfinalerna inleds den 17 mars. Dessförinnan väntar ett landslagsuppehåll.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Handbollsligan

Ystads IF

IFK Kristianstad

IK Sävehof

Eskilstuna Guif