Tennis

Mikael Ymers jätteskräll: ”Största segern i min karriär”

Svensken vidare i Australian Open

Av: 

TT

Kristoffer Elisson Snygg

Mikael Ymer. Arkivbild.
Mikael Ymer. Arkivbild.

SPORTBLADET

Mikael Ymer är vidare i Australian Opens herrsingelturnering sedan han besegrat 26:e-rankade Hubert Hurkacz.

Inför matchen var svensken stor underdog och vinsten var hans första mot en spelare rankad topp 30.

– Jag är väldigt glad, säger han.

Mikael Ymer, 22, klev in i grand slam-turneringen natten till tisdagen då han mötte Hubert Hurkacz från Polen. I 25-gradig värme under solen i Melbourne Park bjöd duellanterna på en rejäl drabbning, där spelarna kämpade sig igenom långa bolldueller i en match som skulle bli tre timmar och fyrtiofyra minuter lång.

Inför nästintill tomma läktare förlorade svensken första set med 3–6, men kom tillbaka och tog andra set med 6–3. Sedan blev det ytterligare ett 3–6-set, innan Ymer tvingade fram ett femte och avgörande genom att vinna fjärde med 7–5.

”Största segern i min karriär”

I femte set satte Ymer tidigt press på den 26:e-rankande Huracz med tre raka game. Huracz hade chans att sedan bryta svenskens serve vid ställningen 4–2, men Ymer kunde till slut ta hem även det. Och även om Huracz enkelt tog hem nästa så kunde Ymer därefter avgöra matchen, och siffrorna i sista set skrevs 6–3. Det är första gången svensken vinner mot en topp 30-rankad spelare.

I en intervju med tennis.se kallar han det ”största segern i min karriär”.

– Jag tror att det gynnade mig ju längre matchen blev, och att jag kunde dra ut på några dueller. Vi hade en boll som var 60 slag. Det tar lite tid för kroppen att återhämta sig efter det, och det är en stark sida hos mig, konditionen, säger Ymer till TT.

Mikael Ymer är enda svensk kvar på singelsidan, sedan storebror Elias Ymer och Rebecca Peterson slagits ut under turneringens första dag.

Laddar med Monopol

I andra omgången får Mikael Ymer ett på pappret lättare motstånd, när han ställs mot 17-årige Carlos Alcaraz från Spanien, rankad 146. Själv är han rankad 95:a i världen.

Vad vet du om Alcaraz?

– Spelmässigt mer eller mindre inget. Men han har gjort några fantastiska resultat. Så det kommer att bli en väldigt tuff uppgift.

När det gäller formen är kanske Mikael Ymer inte riktigt på topp, trots segern.

– Men jag är väldigt glad med hur jag kämpade i dag och att jag hittade ett sätt att vinna, vilket alltid är positivt. Så att man får en till chans.

Hur förbereder du dig för nästa match?

– Äta, isbad, massage, sova gott. Och så lite monopol i kväll, säger Mikael Ymer.

När matchen spelas är på tisdagsmorgonen ännu oklart.

Fjärdeseedade amerikanskan Sofia Kenin är också vidare från den första omgången i Australian Open, sedan hon besegrat hemmahoppet Maddison Inglis.

22-åringen slog ut australiskan med 7–5, 6–4, och medger i eftermatchintervjun att det inte var en helt bekväm inledning av turneringen för henne.

– Jag förstod att publiken skulle hålla på henne, mer eller mindre. Jag är glad att jag hade lite publik bakom med. Jag var nervös. Självklart är en första match i en slam aldrig enkel, säger amerikanskan, enligt turneringens hemsida.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tennis

LÄS VIDARE

Leifby: Fullkomlig jävla hybris

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis

Mikael Ymer

Australian Open