”Det var en kamp mot skallen”

Frida Karlsson berättar om jägarvilan i ”Landskampen”

SOLLEFTEÅ. I Landskampen satt Frida Karlsson i jägarvila i hela 30 minuter och 11 sekunder.

Dagen efter kändes det i benen på 21-åringen.

– Det var en kamp mot skallen, jag tänkte att jag åkte intervaller på rullskidor, säger Karlsson.

–Redan i första programmet av ”Landskampen” fick vi se Frida Karlsson briljera i 90 grader. I över 30 minuter satt längdskidåkaren och kämpade.

– Jag kände att jag började skaka redan efter fyra minuter. Man kommer upp till en hög smärtnivå, och jag visste att hon hade lika ont som mig. Det var bara att bita i det sura äpplet och lida lite längre än hon gjorde.

Karlsson ställde sig upp när den norska motståndaren Ingrid Landmark Tandrevold inte klarade av att sitta längre.

– Jag tror jag hade suttit tills hon gav upp oavsett. Det var en sådan dag, jag var stark i huvudet, säger Karlsson.

28 minuter längre

Linn Svahn kommenterar Karlssons otroliga tid.

– Ja jag tänkte mest, mm, det är nog 28 minuter längre än jag hade suttit. Det var brutalt. Men jag är inte förvånad, Frida är oerhört stark, det vet man sen innan, säger Svahn.

Charlotte Kalla, som var en av deltagarna under programmets första säsong, ser fram emot att se programmet när det sänds i Sverige men blir imponerad när hon hör tiden.

– 30 minuter. Det är så grymt stark. Jag var imponerad av Hanna Öberg som satt i nio minuter i fjol och vann över Tiril. Frida är suverän, säger Charlotte Kalla till Sportbladet. 

Programmet ”Landskampen” har redan börjat sändas i norska TV2. Det kommer sändas i TV4 som ”Sverige mot Norge”, i vinter. Karlsson själv tycker det är tråkigt att programmet inte sänds i Sverige samtidigt som det nu rullar i Norge men hon ser också möjligheter.

– Ja, det har inte blivit så stora reaktioner än eftersom folk inte har sett det så jag kanske får passa på att utmana någon i laget.

Lovorden haglar från lagkamraterna men det finns läsare som hörde av sig efter Sportbladets artikel om den makalösa tiden och menar att Karlsson inte är nere i 90-grader.

– Tycker de att jag fuskar? Då får jag väl göra det en gång till, säger hon med ett leende.

Tävlingarna den här säsongen har beskrivits som betydligt tuffare än förra året och trots två program med fysiskt tuffa tävlingar så lovar Frida Karlsson att det finns mer att hämta.

– Ni har inte sett det värsta än.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.