Kaxiga löftet – efter chockbilderna: ”Folk tvivlar fortfarande”

Bekräftar samtal om superfajten

avSimon Sjöstrand

Foto: TT
Tyson Fury

Tyson Fury, 29, laddar för comeback och hoppas få en drömfajt mot Anthony Joshua, 28.

Nu ger han ett kaxigt löfte.

”Jag kommer att komma tillbaka med en ny stil, en ny image och nya mål”, twittrar Fury och lägger ut en gammal bild på sig själv.

Bilderna på Tyson Fury, 29, chockade hela England. Den tidigare världsmästaren sågs lämna en restaurang betydligt tyngre än den matchvikt på 112 kilo som han vägde på toppen av sin karriär för två år sedan, innan han hamnade i kokainmissbruk och djup depression.

– Det är mitt liv, jag bestämmer över det. Vad jag gör ska andra skita i. Jag är trött på allt det där. Folk har pressat mig förbi gränsen. Skit i kokainet, faktum är att jag inte ens vill leva längre. Kokain är det minsta problemet, sa Fury i en intervju förra hösten.

Men nu är han på väg tillbaka.

Joshua öppnar dörren

För tre veckor sedan avslöjade britten att han har tre stora fajter på gång nästa år och just nu jobbar han för att få till en titelmatch mot landsmannen och regerande tungsviktsmästaren Anthony Joshua, 28.

Och Joshua stänger inga dörrar.

– Det kan bli en match, i framtiden. Jag vet att Eddie (Hearn, promotorn) har ringt Tyson och försökt fixa saker och ting. Just nu ligger matcher mot Joseph Parker och Deontay Wilder närmare till hands, men jag önskar honom (Tyson) all lycka till med vad han går igenom för vi vill se honom i ringen igen, säger Joshua enligt Sky Sports.

Eddie Hearn har beskrivit en eventuell fajt mellan Fury och Joshua som ”den största någonsin i England” och avslöjar att han kommer att träffa stjärnorna och försöka lägga upp en plan. Samtidigt är han tydlig med kraven mot Fury och vill se att britten spenderar fler timmar på gymmet än på sociala medier om det ska bli någon fajt över huvud taget.

”Kommer inte gratis”

Fury? Han fortsätter att hävda sig på ovan nämnda medier – och kommer nu med ett kaxigt löfte.

Twitter lägger han ut en gammal bild på sig själv och skriver: ”Det här är den Tyson Fury som kommer att göra comeback nästa år, med en ny stil, en ny image och nya mål”.

Samtidigt är han tydlig med att han fortfarande är obesegrad.

Några timmar efter det första inlägget lägger han ut en bild på sig själv tillsammans med alla mästarbälten.

”Jäklar vad bra jag är, som har vunnit allt. Folk tvivlar fortfarande på mig och mina färdigheter, men de här bältena kommer inte gratis”, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyson Fury

Boxning