Arnesson landslagsdebut slutade i förlust

Foto: MICHAEL ERICHSEN, BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Linus Arnessons landslagsdebut slutade med en klar förlust borta mot Montenegro i EM-kvalet.

Samtidigt såg 3 000 vilda hemmafans till att göra livet surt för svenskarna.

– Det var ett hinder i sig att hålla skallen lugn, säger Arnesson.

I början av maj blev Sverige klart för EM-slutspelet i Kroatien nästa år efter 25–21 mot Ryssland på hemmaplan.

Med två matcher kvar av kvalet.

Därför var onsdagens EM-kvaldrabbning mot Montenegro på bortaplan helt betydelselös för det svenska laget som passade på att lufta lite spelare.

Svarade för tre mål

En av dem var den tidigare Redbergslidsstjärnan Linus Arnesson, 27, som kommande säsong representerar tyska Bundesligalaget Bergischer.

Mittnian som i vintras blev Göteborgsklubbens mesta målskytt genom tiderna fick spela knappa 20 minuter och svarade för tre mål i matchen som Montenegro vann med klara 28–24 (16–7).

27-åringen var förstås besviken över förlusten men glad över debuten.

– Det är klart det är kul och någonting man velat göra sedan man började spela handboll. Men segt att börja med en förlust såklart, säger han till Sportbladet.

”Handbollstokig stad”

För Montenegro betydde matchen mycket, och laget har nu med en match kvar av EM-kvalet fortfarande chansen på att nå andraplatsen i gruppen som Sverige redan vunnit efter fyra segrar på fem matcher.

Det märktes också på hemmapubliken i Nikšić att matchen var betydelsefull för hemmalaget som var ordentligt påhejade matchen igenom.

Någonting landslagsdebutanten Linus Arnesson kände av.

– Det var en upplevelse att spela mot Montenegro borta och det var tydligen en handbollstokig stad. Jag har aldrig mött ett lag med en sådan här atmosfär tidigare och det var ett hinder i sig att hålla skallen lugn med så galna fans, säger han.

På lördags ställs Sverige mot Slovakien i Linköping samtidigt som Montenegro åker till Ryssland för att göra upp om andraplatsen bakom svenskarna.

ARTIKELN HANDLAR OM