Mc-legenden Angel Nieto avled efter olycka

avAnna Andersson

Foto: Sergio Perez / X00213
Mc-legendaren Angel Nieto avled efter olycka

Mc-legenden Angel Nieto är död.

Den 13-faldige världsmästaren avled under torsdagen.

– Det är en mycket svår situation för hela vår värld, säger Valentino Rossi.

70-årige Angel Nieto blev påkörd på Ibiza den 26 juli i år. Föraren i bilen bakom såg inte att Nieto bromsade med sin fyrhjuling och körde in i honom. Angel Nieto slungades genom luften, men trots att han hade hjälm ådrog han sig svåra huvudskador. Han fördes till intensivstationen på ett närliggande sjukhus där han försattes i koma och opererades. Natten till i går försämrades hans tillstånd och ett par timmar senare avled den välkände mc-föraren.
– Det är väldigt tråkiga nyheter, för sporten, för motoGP och för hela Spanien. Han är en sann legend, sa världsmästaren Marc Marquez på presskonferensen inför helgens deltävling i Tjeckien. Då var han ännu inte informerad om att Nieto hade avlidit av sina skador.

Mc-legenden Angel Nieto avled efter olycka

Spanjoren Angel Nieto var en av de riktigt stora inom roadracingen. Han tävlade i VM mellan 1964 och 1986, han vann 13 VM-titlar och 90 GP-segrar under sin karriär. Bara Giacomo Agostini (122 segrar) och Valentino Rossi (115) har vunnit fler VM-deltävlingar än vad han har gjort.
– Det är en mycket svår situation för hela vår värld. Angel var speciell, inte bara tack vare sina många segrar utan framförallt tack vare sin karisma, säger stjärnan Valentino Rossi som var personlig vän med Nieto.
VM i roadracing tävlar i Tjeckien, Brno, nu i helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

MotoGP