Misslyckat släggkval – svenskorna missar VM-final

Foto: JIMMY WIXTROM

avErik Karlsson, Filip Durefelt

SPORTBLADET

LONDON/STOCKHOLM. Det blir ingen final i slägga för VM-debutanten Ida Storm.

När hon behövde öka fastnade släggorna i nätet.

– Tredje kastet är blankt, jag fattar fortfarande inte vad som hände, säger hon efter att ha släppt släggan efter bara en rotation.

Ett misslyckat kval på EM 2014 var den enda mästerskapserfarenheten för Ida Storm inför damernas kval i slägga på Olympiastadion i London.

Men sedan dess har mycket hänt.

I början av juni satte 25-åriga Storm nytt svenskt rekord då hon kastade 71,52 i Tyskland, något som gav henne en biljett till VM.

Men lördagens kval började inte bra för VM-debutanten Storm. Det första kastet mätte bara 67,39 och det andra gick i buren.

Med kvalgränsen satt till 71,50 behövde svenskan öka rejält i tredje och sista kastet för att nå en VM-final. Men inte heller där gick det vägen.

”Ska inte svära, men...”

Storm tappade balansen och träffade återigen skyddsnätet.

– Tredje är blankt. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad som hände. Men jag har en dålig vana att göra så på träning ibland, jag hamnar fel och då ska man bara börja om och hålla tag i släggan men den försvann iväg, säger hon och berättar om känslan när hon blev sittande i släggringen:

– Man får inte svära... men fan också. Man blir besviken på sig själv.

Efter Storms miss stod det svenska hoppet till Marinda Pettersson, men inte heller hon lyckades nå final. Pettersson nådde 66,46 som längst och var med det några meter från avancemang.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM