Motorsport

Lewis Hamilton har pole position i Storbritanniens GP

Av: 

Anna Andersson

Lewis Hamilton har pole position i Storbritanniens GP
Lewis Hamilton har pole position i Storbritanniens GP

SPORTBLADET

De senaste åren har en och samma öfrare regerat på Silverstone.

Han gör det i år igen.

Lewis Hamilton har pole position i Storbritanniens GP.

Regnet drog in över Silverstone precis lagom till starten av kvalet till Storbritanniens GP. Det ställde till problem för fler av F1-förarna.

Efter tio minuter av Q1 rullade Red Bulls Daniel Ricciardo ut och parkerade vid sidan av banan, det ledde till att kvalet pausades. Ricciardo slutade sist i kvalet kommer att dela i sista led tillsammans med Fernando Alonso som bytt hela motorn.

Regnet upphörde under kvalet och i den sista kvalomgången Q3 var det väntat Mercedes i topp. Lewis Hamilton (1.26,6) har poleposition i Storbritanniens GP. 32-åringen tog pole position för 67:e gången i sin karriär. Det betyder att han nu bara är en pole position efter Michael Schumacher som har rekordet.

– Det var ett fantastiskt varv och en fantastisk publik, säger Lewis Hamilton efteråt.

– Jag gillar verkligen de här typiskt brittiska väderförhållandena. Det var här jag växte upp och det var här jag tävlade som barn, jag trivs verkligen i när det är så här. Nu har jag den bästa startpositionen man kan ha här och det känns riktigt bra inför morgondagen.

Han har vunnit på Silverstone varje år sedan 2014 och tagit pole position fyra av de fem senaste åren.

Kimi Räikkönen före Sebastian Vettel

Ferraris Kimi Räikkönen, 38, körde in som tvåa i kvalet till Storbritanniens GP och var ganska nöjd efteråt.

– Det kändes verkligen bra under kvalet, i morse var det mycket svårare, men förhållandena förändrades och det här var väl ungefär så bra som det gick att köra i dag, vi är inte tillräcklgit snabba än, säger finländaren.

– Vi ska göra allt vi kan i loppet i morgon. Jag har ingenting att förlora och målet är att se till att köra in ett så bra resultat som möjligt för teamet

VM-ledaren och hans teamkollega Sebastia Vettel var trea i kvalet och Mercedes Valtteri Bottas körde in som fyra. Bottas flyttas dock tillbaka fem platser i startuppställningen eftersom han har bytt växellåda och startar från ruta nio.

Ericsson besviken

För Marcus Ericssons del var kvalet återigen en besvikelse. Svenskens varv på intermediets var för långsamt och han var 19:e man i kvalet, fyra hundradelar bakom sin teamkollega Pascal Wehrlein.

– Det var svåra förhållanden i dag, regnet låg i luften och gjorde banan tillräckligt fuktig för att den skulle vara riktigt hal och väldigt svårkörd, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

– Jag tycket att jag hade bra fart, men vi valde att köra en lång stint på mina intermediates och på de sista två varven hade jag överhettat dem och därför lyckades jag inte förbättra mina tider på samma sätt som andra förare gjorde. Det blev ju torrare och torrare.

Därmed startar Saubers båda bilar i näst sista led, före Red Bulls Daniel Ricciardo och McLarens Fernando Alonso.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Marcus Ericsson

Fernando Alonso

Daniel Ricciardo

Lewis Hamilton

Pascal Wehrlein