Dackarnas supervändning mot Smederna

Smederna såg ut att gå mot en trygg hemmaseger.

Då la gästande Dackarna i en extra växel och tog ledningen för första gången i matchens sista heat.

– Helt underbart är det, säger lagledaren Mikael Karlsson till Barometern.

Dackarna tog två tunga poäng i kvällens enda elitseriematch i speedway som innebär att laget från Mililla går om motståndaren Smederna i tabellen.

En utgång som inte verkade speciellt sannolik efter sju heat då hemmalaget hade en betryggande tiopoängsledning att luta sig mot.

Men tack vare de två polska stjärnförarna Patryk Dudek och Maciej Janowski stod Dackarna för en imponerande vändning och tog ledningen för första gången i matchen förts när det sista heatet var avklarat.

Polackerna avgjorde

– De är fantastiska. Det går inte att beskriva, men att de går ut och tar två femettor på de två sista heaten. Jag hade varit nöjd med oavgjort i det läget. Helt underbart är det, säger han till Barometern.

Sammanlagt stod Dudek och Janowski för 32 poäng, 16 vardera och efter en femetta från polackerna i det sista heatet mot Matej Zagar och Grigorij laguta blev slutställningen till sist 44–46.

Dackarna klättrar därmed upp till fjärde plats och är en poäng före just Smederna.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.