”Hoppar jag på något är det för att vinna”

Tommy Österberg intresserad av tränarjobbet i Bollnäs

Blir det Bollnäs nästa för Tommy Österberg?
Blir det Bollnäs nästa för Tommy Österberg?

Tränaren Jocke Forslund lämnar Bollnäs efter tre säsonger.

Här är en tänkbar ersättare.

– Jag har mycket hjärta i Bollnäs, säger Tommy Österberg.

Jocke Forslund tränade Bollnäs 2000–2003 och återvände klubben 2014, då föreningen drog igång sin storsatsning med att värva Daniel Berlin och Per Hellmyrs.

Nu, efter totalt sex år i föreningen, lämnar han ledarjobbet. Forslund och klubbledningen har inte haft någon kontakt sedan ”Giffarna” förlorade SM-finalen mot Edsbyn.

– För mig känns det bra att sätta punkt. Synd att vi inte fick vinna den sista matchen, men man kan inte få allt, säger 53-åringen, som har pendlat från hemmet i Sandviken.

Det finns en rad tänkbara kandidater till det lediga tränarjobbet, men Hans Åström, Anders Jakobsson, Jonas Claesson, Magnus Brodén och Svenne Olsson kan strykas från listan.

Erbjöds jobbet tidigare

I stället kan valet falla på förre förbundskaptenen Franco Bergman, som bor i närliggande Edsbyn och förstärkte ledarstaben 2014, eller Tommy Österberg, som spelade för klubben 1999–2005.

Österberg erbjöds tränarjobbet i samma veva som Forslund tog över Bollnäs.

– Jag fick en direkt fråga och funderade i två dagar, men kände att jag inte kunde fatta beslutet så snabbt, berättar han för Sportbladet.

Tommy Österberg, som har varit Finlands förbundskapten, förknippas närmast med IFK Kungälv men har även tränat Kalix och Vetlanda. Han bor i Göteborg och kan tänka sig att återvända till Hälsingland.

– Jag har alltid blivit väl behandlad där. Bollnäs är en av få klubbar jag kan tänka mig att ta i dagsläget. Får jag en förfrågan ska jag fundera. Hoppar jag på något är det inte för att utveckla utan för att vinna något, säger Österberg.

”Jag har inget svar”

Bollnäsbon Patrik Larsson, som efter 3,5 år lämnar tränarjobbet i Ljusdal, kan också vara ett namn för den nya lagledningen. Han har tidigare fungerat som tränare i Bollnäs men lämnade uppdraget med omedelbar verkan i november 2013.

– Det är klart att det har förts en dialog om hur jag i framtiden ska kunna vara med och bidra till föreningen. Om det blir som tränare får vi se. Jag har inget svar, säger han.

Sportbladet har utan framgång sökt Bollnäs klubbchef Robert Lindgren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.