Wozniacki om succécomebacken: ”Fantastiskt”

Uppdaterad 2023-08-09 | Publicerad 2023-08-08

1 292 dagar.

Så länge sedan var det Caroline Wozniacki spelade en proffsmatch.

I WTA-turneringen i Montreal gjorde hon efterlängtad comeback – och det slutade med succé direkt.

– Det känns fantastiskt, säger den 33-åriga danskan i segerintervjun.

Senast hon spelade en proffsmatch var i Australian Open 2020.

Sedan dess har mycket hunnit hända. Bland annat har hon bildat familj med maken, den tidigare NBA-spelaren David Lee. 2021 föddes dottern Olivia och i oktober förra året kom sonen James till världen.

Men i sin comeback på WTA-touren mot 115-rankade australiern, Kimberly Birrell var det svårt att tro att Caroline Wozniacki varit borta från tennisen i mer än 3,5 år.

Den forna världsettan agerade inspirerat på banan och vann matchen enkelt i två raka set med siffrorna 6–2, 6–2.

Första segern som mamma

Därmed är hon vidare till den andra omgången. Där ställs hon mot tuff motstånd i form av Wimbledonmästaren Marketa Vondrousova från Tjeckien, som besegrade 33-rankade egyptiskan Mayar Sherif med 6–4 6–2.

– Det känns fantastiskt bra. Första matchen på över tre år, så det var definitivt lite ringrostigt, sa danskan i segerintervjun.

Segern var hennes första på över tre år och åtta månader – och hennes första sedan hon blev mamma.

– Det är ganska galet. Jag kollade faktiskt på klockan precis. De sover middag nu vilket är grymt, säger Wozniacki och skrattar.

Matchen började lite skakigt för danskan, som blev bruten direkt i öppningsgamet i första setet. Men sedan spelade hon upp sig och släppte bara ett mer game i setet, som var över på 43 minuter.

Hyllade fansen: ”Alltid de bästa”

I det andra setet följdes spelarna åt till ställningen 2–2. Men sedan bröt Wozniacki Birrells serve fram till 4–2 och kunde sedan ohotad ta hem setet och matchen.

Efteråt passade hon på att hylla publiken i Montreal.

– Vilket fantastiskt ställe att få komma tillbaka till och spela min första match. Jag älskar att spela här i Montréal. Jag har massor av fina minnen härifrån och fansen är alltid de bästa.

Wozniacki har tidigare sagt att hennes långsiktiga mål är att spela i OS i Paris nästa sommar.

Men först stundar US Open i slutet av månaden, dit hon fått ett wildcard.

– Det finns en elektrisk atmosfär i New York som jag inte kan få nog av, och jag har spelat så bra där i många år, sa hon i samband med att hon offentliggjorde sina comebackplaner i juni.

Följ ämnen i artikeln