Duplantis skolkamrat etta i draften

Han var favorittippad att väljas först.

Och i natt blev quarterbacken och svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis tidigare universitetskamrat Joe Burrow första valet i NFL-draften.

I natt genomfördes NFL-draften under annorlunda omständigheter, i stället för ett samlat evenemang i Las Vegas var draften digitalt utspridd över USA. Cincinatti Bengals hade fått lotten att sno åt sig ett löfte före alla andra – och valet landade på quarterbacken Joe Burrow.

– Att bli vald som etta är helt galet, det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Joe Burrow.

– Han kommer att bli en stjärna, han har allt för att bli en framgångsrik quarterback i NFL, säger CBS Sports expert Pete Prisco.

Samma som Duplantis

23-åringen har gått på och spelat collegefotboll för Louisiana State University (LSU), samma universitet den svenske världsrekordinnehavaren i stavhopp, Armand Duplantis, studerade vid innan han hoppade av i höstas. Den senaste säsongen ledde Burrow LSU till vinster i alla matcher och de tog hem collegemästerskapet.

Något som bevisades i draften, totalt fem från LSU valdes i första rundan, flest bland alla universitet.

Burrows blivande coach Zac Taylor menar att den största utmaningen för Burrow kommer bli att anpassa sig till tempot i NFL.

– Han kommer utmana om platsen att vara ordinarie quarterback. Vi valde honom för att vi vet att han kommer att klara allt, säger Zac Taylor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.