Amerikansk fotboll

Duplantis skolkamrat etta i draften

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Han var favorittippad att väljas först.

Och i natt blev quarterbacken och svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis tidigare universitetskamrat Joe Burrow första valet i NFL-draften.

I natt genomfördes NFL-draften under annorlunda omständigheter, i stället för ett samlat evenemang i Las Vegas var draften digitalt utspridd över USA. Cincinatti Bengals hade fått lotten att sno åt sig ett löfte före alla andra – och valet landade på quarterbacken Joe Burrow.

– Att bli vald som etta är helt galet, det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Joe Burrow.

– Han kommer att bli en stjärna, han har allt för att bli en framgångsrik quarterback i NFL, säger CBS Sports expert Pete Prisco.

Samma som Duplantis

23-åringen har gått på och spelat collegefotboll för Louisiana State University (LSU), samma universitet den svenske världsrekordinnehavaren i stavhopp, Armand Duplantis, studerade vid innan han hoppade av i höstas. Den senaste säsongen ledde Burrow LSU till vinster i alla matcher och de tog hem collegemästerskapet.

Något som bevisades i draften, totalt fem från LSU valdes i första rundan, flest bland alla universitet.

Burrows blivande coach Zac Taylor menar att den största utmaningen för Burrow kommer bli att anpassa sig till tempot i NFL.

– Han kommer utmana om platsen att vara ordinarie quarterback. Vi valde honom för att vi vet att han kommer att klara allt, säger Zac Taylor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

NFL-draften – en miljardindustri

ÄMNEN I ARTIKELN

Amerikansk fotboll

NFL

Armand Duplantis

Miami Dolphins

Minnesota Vikings

Jacksonville Jaguars

New York Jets