Rasar: ”Det här är vansinne”

Stjärnor kan bojkotta Franska öppna

Kanadensaren, Vasek Pospisil.
Kanadensaren, Vasek Pospisil.

Franska öppna flyttas.

Mitt bland andra storturneringar – som inte gör detsamma.

Något som nu leder till arrangemangskrock och eventuell bojkott.

”Det här är vansinne, vi har inget att säga till om”, twittrar Vasek Pospisil.

Med anledning av coronaviruset meddelade arrangören för Franska öppna att Grand Slam-turneringen kommer att avgöras mellan 20 september och femte oktober i stället för mellan maj och juni. En datumförändring som gör att finalen i US Open, också Grand Slam-turnering, avgörs en vecka innan.

– Det var otänkbart för oss att ställa in. Det enda vi tänkte på var intresset för turneringen och på spelarna, säger franska tennisförbundets ordförande Bernard Giudicelli.

”USTA (amerikanska tennisförbundet) planerar för US Open men tänker i nuläget inte genomföra några schemaändringar”, skriver US Open på sin hemsida.

”Vansinne”

Valet att lägga Franska öppna så tätt efter US Open uppskattas inte.

”Det här är vansinne, ingen kommunikation med spelarna eller ATP. Vi har inget att säga till om i den här sporten”, twittrar 93:e världsrankade kanadensaren Vasek Pospisil och fortsätter.

”Detta är en svår tid, alla påverkas av denna katastrof. Det borde vara en prioritet att förbättra kommunikationen och arbeta tillsammans för att komma fram till lösningar. Roland Garros (Franska öppna) tillvägagångssätt stör mig, det är inte läge att ta själviska och arroganta beslut som påverkar schemat negativt”.

Förutom att Franska öppna nu inleds en vecka efter att US Open avslutas så krockar Roland Garros med Laver Cup, en turnering grundad av bland annat Roger Federers sportagentur där Europa ställs mot ”Övriga Världen”, och Björn Borg och John McEnroe är ledare för var sitt lag.

”Kom som överraskning”

Laver Cup – där spelare som Rafael Nadal, australiensaren Nick Kyrgios och Alexander Zverev (del av Federers agentur) är tilltänkta att delta – ska avgöras mellan 25 och 27 september i TD Garden i Boston. Det vill säga tre dagar mitt i Franska öppna.

”Franska öppnas flytt kom som en överraskning. Laver Cup 2020 är redan utsålt, och vi vill att bland andra alla supportrar och spelare ska veta att vi tänker arrangera turneringen som planerat”, skriver de på turneringens officiella Twitterkonto.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.