Shiffrin gör comeback i Åre

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Shiffrin.
Foto: Giovanni Auletta / TT
Shiffrin.

ÅRE. Mikaela Shiffrin gör comeback i Åre efter pappans bortgång.

Nu skickar hon en vädjan till fans, konkurrenter och media inför tävlingarna.

”Jag är fortfarande förkrossad, därför, men också med tanke på oron för coronaviruset ber jag er att acceptera mitt beslut att begränsa alla interaktioner”, skriver hon på Instagram.

Det var i början av februari som Mikaela Shiffrins, 24, pappa Jeff Shiffrin, 65, hastigt gick bort efter en olycka.

Sedan dess har stjärnan inte tävlat. Men i morgon ser Shiffrin ut att göra comeback när världscupen avslutas i Åre.

”Åre har haft en speciell plats i mitt hjärta och det känns som rätt plats att återvända till min världscupfamilj och försöka börja tävla igen. Jag har några fantastiska minnen härifrån med min pappa från världscupfinalen och VM, så jag har sett fram emot att komma tillbaka till de här tävlingarna. Jag har fortfarande inga mål eller förväntningar. Jag vill bara tävla igen innan säsongen är slut”, skriver hon på Instagram.

”Inga selfies eller kramar”

Stjärnan skriver också att hon fortfarande behöver tid för sig själv. Det tillsammans med oron för coronaviruset gör att hon nu begränsar all kommunikation med fans, media och konkurrenter.

”Det här betyder inga selfies, autografer, kramar, handskak, hälsningskyssar och begränsade intervjuer, om ens några. Det här är inget enkelt meddelande att dela, men jag tror att det är det bästa sättet inte bara att skydda mig utan också en ansvarsfull sak att göra för alla”, skriver hon.

Damerna avslutar världscupen i Åre med parallell, storslalom och slalom. 

Publicerad:

LÄS VIDARE