Vill att sonen ska amputera sin tå för att lyckas

Gjert Ingebrigtsen: Frågade honom hur långt han var villig att gå

Gjert Ingebrigtsen har fostrat tre stora norska löparstjärnor.

Nu vill fadern att den äldste av dem, 28-årige Henrik Ingebrigtsen, ska amputer en tå för att förbättra sina förutsättningar som friidrottare.

– Jag frågade honom hur långt han var villig att gå, säger Gjert till NRK.

Norge hade tre utövare i finalen på 5000 meter vid friidrotts-VM i Doha: Tre bröder Ingebrigtsen. 19-åriga Jakob blev femma, 28-årige Henrik slutade på 13:e plats och 26-årige Filip tvingades bryta.

”Är en slutgiltig lösning”

För Henrik Ingebrigtsen var loppet dessutom extra plågsamt då en skadad tå länge stört storebrodern. Pappa Gjert vill nu att sonen ska amputera tån för att slippa problemen.

– Det är en slutgiltig lösning för att helt enkelt göra sig av med den. Det finns inget som tyder på att han behöver den, säger Gjert till norska NRK enligt SVT.

Har du pratat med Henrik om problematiken?

– Jag vet inte om vi pratat om det så allvarligt men jag frågade honom hur långt han var villig att gå.

”Blir inte bättre”

Henrik Ingebrigtsen själv verkar dock inte övertygad av idén.

– Som jag har förstått det blir det inte bättre av att amputera. Ska ett ingrepp göras måste jag veta att jag sedan blir smärtfri och kan använda benen lika mycket så att jag kan fortsätta och bli ännu bättre, säger 28-åringen till TT.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.