Säsongen kan återupptas här

NBA siktar på spel i mitten av juli

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Foto: John Raoux / TT NYHETSBYRÅN

NBA-basket på Disney World?

Det ser ut att bli verklighet, enligt The Athletic.

Sajten uppger att nöjesparken i Orlando är huvudspåret när ligan nu utreder tänkbara spelplatser.

De flesta förknippar nog nöjesparken i Orlando med spektakulära vattenland, karuseller och berg- och dalbanor. Men faktum är att Disney World också är en fullt naturlig plats för elitidrott.

För vid områdets södra spets har tv-kanalen ESPN låtit bygga det enorma sportkomplexet ”EWWS”, där såväl fotbolls-, baseboll- och basketarenor finns att tillgå. Att det dessutom finns över 20 000 hotellrum i området gör att NBA nu pekar ut Disney World som den optimala platsen att återuppta säsongen på.

Det uppger ansedda The Athletic.

Dagliga tester

Det finns ännu inget definitivt datum för NBA:s återstart, men källor till The Athletic uppger att ligachefers målsättning är att ha spelarna i full träning i mitten av juni och att spelet ska återupptas i mitten av juli.

Ligakommissionär Adam Silver har tidigare sagt att man planerar att samla alla spelare och ledare på samma plats och ha dagliga tester för coronaviruset. Spelet ska inte behöva avbrytas om någon spelare testar positivt, utan då ska spelaren i fråga i stället isolera sig själv direkt.

Går före LA

NBA och Disney har ett tätt samarbete sedan tidigare då Disney äger 80 procent av det sändande tv-bolaget ESPN.

Även Los Angeles och Houston har diskuterats som tänkbara spelplatser, men i nuläget ska huvudspåret alltså vara Orlando.

Delstaten Florida har varit hårt drabbat av coronavoriset, men området Orange County – där Orlando ligger beläget – är ett av de minst drabbade.

Florida har nyligen börjat öppna upp sitt samhälle och delstatens guvernör Ron DeSantis har konsekvent kampanjat för att elitidrotten ska kunna återupptas fortast möjligt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN