Biljetter reas ut – timmar före finalen

Foto: KENTA JÖNSSON, BILDBYRÅN
SPORTBLADET

En drömfinal mellan Sverige och Ryssland i en bandymetropol har inte räckt för att sälja ut arenan.

Så vad ska arrangörerna göra?

Ett par timmar före avslag reas biljetterna ut.

Ryssland har vunnit fyra raka VM-guld i bandy. I fjol rök Sverige redan i semifinalen. Därför klev Johan Löfstedt, Erik Pettersson och de andra in i årets upplaga av mästerskapet med brinnande revanschlusta.

Sportsligt har det gått lysande. 17–2 i gårdagens semifinal mot Norge var den femte raka segern och ledde fram till dagens final mot Ryssland, som börjar klockan fyra.

Med biljettförsäljningen har det gått sämre. Från början har arrangörerna kritiserats för att ha marknadsfört evenemanget för dåligt och haft för saltade priser. Trots att motståndet har varit beskedligt har det kostat 400 kronor per biljett att se Sverige gå på halvfart.

”Hoppas fylla arenan till sista stolen”

För att inte behöva spela bandyfinal inför tomma sektioner har arrangörerna dragit igång en sista minuten-rea. I ett pressutskick skriver de:

Under söndagen kör vi en fyratimmars nedräkning inför finalen, ett för varje guld som Ryssland har tagit. När de fyra timmarna har gått är det dags för en ny final och sviten ska brytas. Guldet ska bli vårt!

Från klockan tolv sänktes priset på finalbiljetterna till 400 kronor för att sedan sänkas med en hundring per timme. Om klockan är två när du läser detta kostar alltså biljetterna tvåhundra kronor. Är hon tre kostar de hundra. Men det är riskabelt att vänta för länge, varnar Lars Wennerholm som är projektansvarig för bandy-VM, för antalet plåtar är begränsat.

– Med den här kampanjen hoppas vi kunna fylla arenan till sista stolen, säger Wennerholm i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy