”Mad Dog” bjöd polisen på fika

SPORTBLADET

MMA-fajtern Reza ”Mad Dog” Madadi har varit i klammeri med rättvisan tidigare. 
Men när terrorn slog till i Stockholm hyllade han polisen genom att bjuda på fika. 

– För mig var det ett budskap till terrorister – ni kan aldrig vinna, säger han.

1 av 2 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD

Stockholm har fyllts med kärlek efter fredagens terrorattack på Drottninggatan. En av dem som ville hylla polisen för deras arbete var MMA-fajtern Reza ”Mad Dog” Madadi. 

38-åringen, som själv har suttit i fängelse efter ett rån 2013, gick på lördagen ut på stan för att bjuda på fika. 

– Det finns en miljon anledningar till varför jag ville göra det här. Det här är min stad och varenda person på gatorna är mina landsmän, bröder och systrar. Det hade kunnat vara mina barn, någon i min familj, säger han och fortsätter: 

– Jag såg någon annan göra det och tänkte att det var den bästa idén, det bästa vi kan göra. Så jag och en kompis gick och köpte bullar, frukt, ramlösa, choklad och bjöd brandmän, gravida, poliser, gamla, unga, alla fick. Vi ville på något sätt dela kärlek och för mig var det ett budskap till terrorister, ni kan aldrig vinna.

”I dag var det jag som jagade polisen”

Madadi säger att det var en självklarhet för honom att göra något och responsen var enorm.

– Det var det sjukaste. Jag kom hem med sådan boost av energi och kärlek. I början fick vi gå fram till folk och när vi sa att det var gratis blev folk helt chockade. Jag sa en grej till min kompis, i hela mitt liv har polisen jagat mig, i dag var det jag som jagade polisen. 

Kände de igen dig? 

– Ja, det var jättemånga som kände igen mig och frågade om nästa match och som tyckte att min förra var bra. De som hade tid över började prata om MMA. De var jättegulliga. 

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA