Växjö reducerade i kvartsfinalserien

SPORTBLADET

Växjö tappade 3–0 senast men kvartsfinalserien mot Malmö lever vidare.

Lakers avgjorde matchen i den andra perioden.

– Alla är såklart glada och lättade att vi vinner i dag, säger Emil Pettersson.

Foto: BILDBYRÅN
Emil Pettersson

Växjö ledde med 3-0 inför den sista perioden senast. Men Malmö Redhawks vände, vann och skaffade sig matchboll i kvartsfinalserien.

Med kniven mot strupen var det återigen Växjö som tog ledningen. Emil Pettersson spräckte nollan en minut in i den andra perioden och efter en trasslig situation kom tvåan.

Petterson prickade insidan av stolpen och pucken dansade sedan på mållinjen samtidigt som målburen flyttades. Efter videogranskning kunde domarna konstatera att pucken var över linjen efter att Tuomas Kiiskinen var sist på pucken.

– Den som flyttar målburen är Malmöspelaren och han flyttar den utan att han blivit inknuffad. Det är när skottet har gått som man gör bedömningen om målburen sitter kvar i isen eller inte. Här studsar pucken fram och tillbaka så skottet har gått mycket, mycket tidigare än när pucken är över linjen, säger Christer Lärking ansvarig för SHL:s situationsrum i C More.

”Vinna eller försvinna”

Den här gången blev den ingen upphämtning för Malmö och Växjö vann matchen med 2–0.

Det är nu reducerat till 3–2 i matchserien.

– Det är ett läge där det är vinna eller försvinna. Alla är såklart glada och lättade att vi vinner i dag men sedan gäller det att fokusera, säger Pettersson till C More.

ARTIKELN HANDLAR OM