Jagad av tio klubbar - Mullsjö vann kampen

Foto: KRISTER ANDERSSON, BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Ett tiotal SSL-klubbar har jagat Anton Vestlund, 22.

Nu står det klart att Mullsjö vunnit kampen om genombrottsforwarden.

– Det spelar en rolig innebandy med mycket fart, säger Vestlund om valet av klubb.

Anton Vestlund fick ett dundergenombrott i Karlstad i år.

Efter att klubben åkt ur SSL, och Vestlund aviserat att han ville stanna i högsta serien, så har 22-åringen kunnat välja och vraka mellan erbjudandena. Tio SSL-klubbar uppges ha jagat värmlänningen.

Bekräftar själv

Men nu står det klart att Mullsjö, som är mitt inne i semifinalspel mot Växjö, vunnit dragkampen.

Vestlund bekräftar själv:

– Ja, det blir Mullsjö, säger han.

– Det spelar en rolig innebandy med mycket fart, och jag tror det kommer passa mig bra. Jag kommer till ett lag som tror på mig, det hade också stor del i beslutet.

Du var jagad av i princip hela SSL?

– Det är enormt roligt. Nästan lite jobbigt att så många hört av sig. Det har gjort valet svårt, men jag har sållat efterhand. Sedan var det inte helt givet att lämna Karlstad heller, men vi hade svårt att komma överens och någonstans så ville jag ändå testa något nytt.

Skadedrabbad debutsäsong

Forwarden hade en skadedrabbad debutsäsong i SSL ifjol och gjorde bara fem poäng på 16 matcher, men i år exploderade han både spel- och poängmässigt och noterade 47 poäng på 31 matcher.

Med 28 mål var han delad tolva i skytteligan.

– Det gick bättre än förväntat. Men det var stor skillnad mot ifjol, då var jag mest skadad och kom aldrig in i det. I år har jag varit skadefri och då har det flutit på, säger han.

– Det är klart jag känner lite press när jag kommer till Mullsjö, man kan inte leva på en bra säsong. Jag har höga förväntningar på mig själv.

ARTIKELN HANDLAR OM