Degerfors straffilska: ”Vi har bitit ihop länge nu”

Irriterat i Degerfors efter uteblivna straffen.
Irriterat i Degerfors efter uteblivna straffen.

”Det finns krafter som inte vill ha oss i allsvenskan.”

Så löd analysen från Degerfors sportchef Patrik Werner efter förlusten mot Djurgården.

– Man kan säga att topplocket gick, säger han.

I slutet av matchen mellan Djurgården och Degerfors, när gästerna jagade kvittering, tog ett inspel på hemmaspelaren Leo Cornics arm.

Reprisbilderna talade till Degerfors favör men trots att gästerna skrek efter straff valde domaren att fria och Djurgården kunde sedermera avgå med segern.

En stund efter slutvissla twittrade Degerfors sportchef Patrik Werner.

”Det finns krafter som inte vill ha oss i allsvenskan men vi ger oss aldrig”, skrev han.

När Sportbladet ringer upp honom är Werner alltjämt uppeldad.

– Vi har blivit bortdömda i fyra-fem matcher. Vi har bitit ihop länge nu, men man orkar inte längre. Man kan säga att topplocket gick. Det finns inte en människa i världen som inte ser att det är straff. Domaren ser det också, han är fem meter från situationen. Men han vågar inte döma emot ett storlag, det är så det fungerar. Det är inte första gången, säger han.

Fick spelare utvisad

Har du pratat med domarteamet i efterhand?

– Nej, jag gick inte in där. Det är ingen idé. Då blir jag väl avstängd i tio matcher. Jag vill inte låta som någon dålig förlorare. Men vi är inte tillräckligt bra för att kunna vinna när vi har domslut emot oss. Man tänker att det ska jämna ut sig, men det gör det inte. Det är bara att ladda om. Förhoppningsvis får vi spela efter riktiga regler så vi också får det vi ska ha framöver. Men det känns motigt nu. 

Det som också retade upp sportchefen var att mittfältaren Adam Carlén fick syna det gula kortet för protest i samband med straffsituationen och att samme Carlén en stund senare blev utvisad efter att ha träffat en Djurgårdsspelare i ansiktet med foten.

– Gör man ett sånt misstag kan man väl ha lite känsla. Nu är Adam avstängd i nästa match...

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.