Krasch mellan Latifi och Stroll

Kvalet till Australien GP inleddes med en rejäl krasch.

Mellan Lance Stroll och Nicholas Latifi.

Redan i det första kvalsegmentet kraschade de två kanadensarna rejält. Nicholas Latifi, Williams, släppte förbi Lance Stroll, Aston Martin.

Därefter kommer Latifi i kapp Stroll, som styr in i honom.

– Jag fick besked av teamet att släppa förbi Stroll och förberedde mitt eget varv, men han tittade i fel backspegel, säger Latifi till Viasat.

– Han körde in i mig, jag vet inte varför.

Lance Stroll var väldigt försiktig i sina kommentarer efteråt.

– Det var märklig incident. Han släppte mig och sedan jag skulle jag kyla ner däcken och försökte bara hålla koll på alla andra, säger Aston Martins förare till Vsport.

– Plötsligt så försöker han köra om mig, men där han accelererade så går banan till höger och jag följde banans naturligt väg och då blir det väldigt trångt.

Domarna tittar på situationen.

Ferrari i pole position

Kampen om pole position blev som väntat en fajt om pole position mellan Ferrari och Red Bull i Q3. Max Verstappen körde det snabbaste varvet i sitt sista försök, men Charles Leclerc svarade med ett makalöst varv (1:17.8 ) i sitt sista försök.

Trots solen i ögonen så tog VM-ledaren pole position i Australien Grand Prix.

- Det känns bra eftersom det är en bana där jag har haft problem tidigare. Den har inte passat mig, säger Charles Leclerc efter säsongens andra pole position.

– Nu är allt möjligt i morgon, jag behöver göra en bra start och sedan hoppas jag at vi kan behålla placeringen in i mål.

Australien GP startar klockan 07.00 och Sportbladets F1-live klockan 06.45.

F1-bloggen med det senaste snacket


Följ formel 1 i Sportbladets nya supertjänst!


Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.