”Den som är mest galen vinner”

Ny vecka och nytt avsnitt av ”Plattan i mattan” - Sportbladets F1-podd.

Och det är inte vilket avsnitt som helst, utan podden gästas av ingen mindre än svenske Indycar-stjärnan Felix Rosenqvist.

Det är en adrenalinstinn Felix Rosenqvist som tar plats i veckans avsnitt av Plattan i mattan. Som knappt har hunnit andas ut efter helgens kaosartade GMR Grand Prix, där svensken slutade på en sjätteplats.

– Det var väldigt galet. Det var så otroligt mycket regn och så svårt att se. Allt du ser är en blinkade lampa framför. Resten är en grå dimma och baserat på det ska du köra i 300 km/h och köra om folk. Det snackades efteråt om ifall de egentligen borde blåst av det.

– Den som är mest galen vinner. Det handlar bara om att ta jättestora risker och ha tur. Kul, men efter ett sånt här race är det skönt att bara komma i mål, för det var många som inte gjorde det.

Rosenqvist laddar nu om inför helgen, då det drar ihop sig för kval till världens största racingspektakel, Indianapolis 500, och i podden pratas det om uppladdning inför helgen, om skillnaden mellan Formel 1 och Indycar, om hur teamen jobbar med att förändra bilen till det stora racet den 29 maj. Och så om hur det är att köra 200 varv på en oval, hur man dealar till sig bilar i Värnamo och den där gången han körde i 300 knyck över Hallandsåsen.

Vilken är den snabbaste hastighet du någonsin kört?

– På banan 242 mph, ungefär 390km/h. På väg precis 300km/h på mätaren, på vanlig väg. På Hallandsåsen.

Är det sant? Hallandsåsen?

– Jajjemän. Det var med en BMW, chippad och grejer, så den hade ingen spärr. Det var vi ju tvungna att kolla så den inte hade. Det var kul.

Får du någon puls då?

– Ja, alltså det är ju farligare att köra 300 på vanlig väg än 400 på Indianapolis. Men det var ju när jag var ung och dum. Nu hade jag nog hållt mig till 110. Jag börjar köra riktig sån pensionärskörning nu.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren nedan eller där poddar finns.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln