Johanna Westberg

Bebislycka bakom Westbergs beslut

Av: 

Albin Ekström

SPORTBLADET

Johanna Westberg avslutar karriären.

Det är inte bara sorgsna känslor när barndomsdrömmen nu nått sitt slut. 32-åringen är nämligen höggravid.

– Jag kommer vilja lägga all tid på den nya familjemedlemmen, säger Westberg till Sportbladet.

”TACK, HANDBOLLEN!”

Med de orden inledde den tidigare landslagsstjärnan Johanna Westberg sitt inlägg på Instagram. 32-åringen förklarade att en karriär, som startade vid 8-årsålder i Skuru IK, nu är över.

– Det känns lite vemodigt ändå. Det har varit lite dubbla känslor, förklarar Westberg för Sportbladet.

En saknad efter handbollen är inte den enda känslan Westberg kommer att känna den närmsta tiden. Det finns också en lycka som väntar. Om en och en halv vecka väntas hon föda sitt andra barn.

– Jag känner att det är dags för mig att lägga mer tid på familjen. Jag har inte spelat matcher sedan november och det känns ganska långt bort. Därför har det varit lite lättare att bearbeta beslutet att lägga av än om jag skulle ha spelat en match i går och tagit beslutet i dag.

Tagit lärdom

Westberg ser fram emot att hennes son, som föddes 2019, ska få ett syskon.

När hon fick sitt första barn var siktet inställt på en comeback. Nu är Westberg lättad över att ha tagit beslutet att inte satsa på att ta sig tillbaka till handbollsplanen.

– Det var ganska jobbigt sist när jag var i den här gravidbebisbubblan och behövde tänka på träning direkt. Jag kommer vilja lägga all tid på den nya familjemedlemmen och jag ser verkligen fram emot att kunna njuta lite mer av bebisbubblan.

Öppnar för comeback (?)

Tillbaka till 32-åringens Instagraminlägg.

När Westberg skrev det kändes det ”okej”. Mer känslosamt blev det när orden lästes högt för hennes sambo.

– Då blev det väldigt definitivt.

I texten var hon tydlig med att karriären är över och att vi har sett henne för sista gången i elithandbollen. Eller, var hon det?

”Allt roligt har ett slut – och nu har min handbollsresa nått sitt slut, iallafall för den här gången.”, skriver Westberg.

För Sportbladet utvecklar hon sina tankar.

– Man ska inte stänga några dörrar, men som det känns nu kommer jag inte satsa på en comeback. Jag tror att det kan bli svårt att kombinera ett småbarnsliv med en satsning på absolut högsta nivå. Just nu kommer jag att fokusera på att ge mina barn tid.

”Ska bli spännande”

Först ska hon vara mammaledig. Sedan väntar det som många kallar för det ”riktiga” arbetslivet.

– Jag har aldrig jobbat på ”riktigt”, säger Westberg och skrattar.

– Jo, jag har jobbat lite på förskola och jag har haft lite vikariat. Men jag har aldrig haft ett ”riktigt” jobb om inte handbollen räknas som ett. Det ska bli spännande och se vad det kan erbjuda.

Innan proffslivet pluggade Westberg ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Hon har även läst kurser inom ledarskap och utveckling, hållbar utveckling samt kost och prestation.

Vilken väg Westberg ska ta i yrkeslivet vet hon inte än. Men det tidigare handbollsproffset hoppas att utbildningen hon skaffat sig ska ge möjligheter vid det kommande arbetssökandet.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Inside Ystads IF, del 1: ”Deras pågar i final 30 år efter att de var det”

ÄMNEN I ARTIKELN

Johanna Westberg

Handboll