Läkare: VM är i fara för Karsten Warholm

Norske superstjärnan Karsten Warholm bröt säsongspremiären.

Nu står det klart att VM i juli är i fara.

– Det är inte hundra procent säkert att han kan vara med, säger Thomas Torgalsen, läkare på Olympiatoppen till VG.

Karsten Warholm han bara över den första av tio häcker i säsongspremiären i Rabat, Marocko, när han hastigt bromsade upp och tog sig för höger baklår.

Det såg inte särskilt allvarligt ut vid skadetillfället, norrmannen lade inte snabbt tryck utan gick av banan med en ispåse mot låret. Men nu står det klart att den kan komma att kosta honom årets höjdpunkt, VM i Eugene.

”Villiga att ta risken”

I dag blev han undersökt av Thomas Torgalsen på Olympiatoppen och prognosen är mycket osäker.

– VM är inte 100 procent säkert. Det är ett realistiskt mål att ha men så måste alla inblandade förstå att det kan vara så att det inte går, säger han till VG.

Skadan är en liten bristning i en av lårmusklerna och läkningstiden är i normalfallet 3–4 veckor men det kan ta både någon vecka mindre eller mer, säger Torgalsen. De sista 20 procenten är svårbedömda.

– Den sista delen där han springer max kan bli utmanande. VM är det stora målet och han måste kunna löpa max på träning. De är villiga att ta den risken det innebär, säger läkaren.

Klart är att han nu måste stå över den stora tävlingen på hemmaplan, Bislett Games.

Karsten Warholm
Karsten Warholm
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln