Tyska storklubben köper svenske supertalangen

Den svenske supertalangen Jardell Kanga lämnar BP för Bayer Leverkusen.

16-åringen skriver på ett femårskontrakt med den tyska toppklubben.

Prissumman landar på 5–6 miljoner, enligt uppgifter till Sportbladet.

Det har ryktats flitigt om de utländska storklubbarnas intresse för den svenska stortalangen Jardell Kanga. I går skrev Fotbolldirekt att Bayer Leverkusen förberedde ett bud på 16-åringen och nu kan Sportbladet avslöja att Brommapojkarna och den tyska toppklubben är överens. Kanga har varit nere och tränat med Leverkusen under vintern och skriver under början på nästa vecka på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2027. BP ska enligt uppgifter få omkring 5–6 miljoner för affären.

Yngsta målskytten någonsin för BP

Brommapojkarna har fått fram många talanger genom åren men Kanga blev den yngste spelaren någonsin att skriva ett A-lagskontakt med BP redan som 15-åring. Talangen drog tidigt blickarna till sig från talangscouter utomlands och var under förra vintern nere och besökte Barcelona, det fanns även intresse från Italienska storklubbar. Under förra säsongen noterades Kanga för fem mål på 22 matcher och blev med sitt mål mot Hudiksvall i Ettan Norra den yngsta målskytten i BP:s historia.

När Kanga var nere och besökte Leverkusen i november kommenterade BP:s sportchef Peter Kisfaludy intresset i en intervju med Fotbollskanalen.

”De har scoutat honom, var intresserade och hörde av sig. I och med att det är i slutet av säsongen och vi har så bred trupp så sa vi att det är klart att han ska få åka i väg. Och enligt de rapporterna jag fått så har det gått väldigt bra för honom”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.