Mickelson tog hem 81 miljoner i kritiserad tävling

Publicerad:

SPORTBLADET

Lönen för 22 håls golf: 81 miljoner kronor.

Det var vad Phil Mickelson kunde kvittera ut efter den dramatiska segern i särspel mot Tiger Woods.

– Jag försöker mest lugna ner mig, mitt hjärta klarar inte så mycket mer nu, sade Mickelson i segerintervjun då han passade på att hylla Tiger Woods som den störste golfaren genom tiderna.

Tiger Woods, 42, och Phil Mickelson, 48, möttes i natt i en uppmärksammad match i Las Vegas där vinnaren tog allt – hela 81 miljoner kronor.

Men alla var inte lyriska över att nummer 13 i världen ställdes mot nummer 27.

"Det är noll procents chans att jag beställer den", skrev världsfyran Justin Thomas på twitter inför ”The Match” och fick stöd av tidigare världsettan Rory McIlroy som sade till The Golf Channel:

– Hade de gjort det för femton år sedan hade det varit fantastiskt, men nu känns det som att de missar målet.

Bara kändisar och sponsorer fick tillträde

Kritiken mot ”The Match” handlar bland annat om att de spelar om andras pengar samtidigt som inga vanliga åskådare kan följa matchen. Enligt New York Post fick endast en utvald grupp bestående av kändisar och sponsorer närvara vid banan.

Mötet kostade motsvarande 181 kronor om du ville se den som pay-per-view i USA.

Men spelarna försvarade betalmetoden med att tv-tittarna kommer att få en unik inblick i hur det funkar på banan, med drönarbilder, vadslagningar och liveljud.

Förlorade vad på två miljoner - på första hålet

– Vi måste att ta bort reklampauserna för att få in de momenten mellan slagen och skapa känslan av ett stort event, sade Mickelson på presskonferensen.

På det första hålet hade Mickelson utlovat en birdie på förhand. Men han missade birdieputten – och blev två miljoner kronor fattigare i ett av de många vaden som sattes med Tiger Woods under tävlingens gång.

– Det där gör ont i fickan, sade Tiger Woods i sändningen i Viaplay.

Pengarna som stjärnorna förlorade i vaden gick till välgörande ändamål.

Basketlegendaren inte imponerad

En som inte var imponerad över stjärnornas golfspel var Charles Barkley, en av stjärnorna i USA:s Dream Team 1992.

– Jag vill bara säga att det här är riktigt dålig golf, de här killarna spelar inte bra i dag. Jag vet att jag inte är bra, men jag kan vinna mot de här två i dag, sade basketprofilen med ironi under sändningen.

Hur ”The Match” slutade? Det blev en rysare som gick till särspel. Woods puttade för segern på 19:e hålet, innan chanserna radade upp sig för Mickelson. Han hade chansen att avgöra både på andra och tredje särspelshålet, innan han satte dit 81-miljonersputten på det fjärde och kunde fira segern med en knuten näve och sedan tacka Tiger för en god match.

Foto: VIAPLAY
Publicerad:

LÄS VIDARE