Helsvensk semifinal i Soc–dubbeln

avDaniel Sörensen

Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anton Källberg och Truls Möregårdh.

Publiken i Eriksdalshallen bjuds på en riktigt mäktig semifinal i bordtennisdubbeln i Swedish Open Championships (Soc).

I den ena semifinalen ställs Mattias Falck och Kristian Karlsson mot Anton Källberg och Truls Möregårdh.

Det innebär att Sverige kommer att ha en dubbelrepresentant i finalen för första gången på 20 år.

I går bjöd de på en ordentlig skräll när de sänkte den kinesiske världsettan Fan Zhendong i Soc:s dubbelturnering i Eriksdalshallen i Stockholm.

Den svenska duon Källberg/Möregårdh vann åttondelsfinalen mot Zhendong och hans partner Liang Jingkun med 11–8 i skiljesetet.

– Det kändes som att kineserna var mer stressade än vi var. Vi gjorde inte för mycket utan bara det vi skulle göra. Och att se världsettan på andra sidan bordet var en sporre, berättade Anton Källberg för Svenska Bordtennisförbundet efter chockvinsten.

Vann tre raka set

I dagens kvartsfinal mot sydkoreanska An Jaehyun/Cho Seungmin inledde svenskarna lite svajigt. Första setet gick till motståndarna, 11–4.

Men sedan var det som att Källberg/Möregårdh hittade samma självförtroende som fick dem att skrällsegra mot världsettan i går.

De vann tre raka set med siffrorna 11–4, 11–7, 11–9.

– Detta är min bästa insats i World Tour, säger 16-åriga Truls Möregårdh till TT.

– Vi står upp bra i deras attacker. Vi spelar smart och har bra servar och returer, säger Anton Källberg

Spelas redan i eftermiddag

I semifinalen väntar firma Mattias Falck/Kristian Karlsson – paret slog i sin kvartsfinal Hong Kong-duon Ho Kwan Kit/Wong Chun Ting med siffrorna 11–8, 11–8, 13–15, 11–9.

– Vi spelar på en riktigt hög nivå och en viktig del är att vi låser spelet och är aggressiva hela tiden, säger Falck till TT.

Den imponerande insatsen innebär att det blir helsvenskt i den ena dubbelsemin i turneringen. Semifinalerna spelas redan i eftermiddag, klockan 15.00.

Med andra ord kommer Sverige att ha en representant med i finalen för första gången på 20 år. Senast var 1988 då Jörgen Persson och Jan-Ove Waldner föll mot Ma Lin och Qin Zijuan.

ARTIKELN HANDLAR OM