”UFC hjälpte till med McGregors bussattack”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Conor McGregor attackerade en buss och därefter spårade mötet med rivalen Khabib Nurmagomedov ur.

Nu beskylls UFC för att ligga bakom hela attacken.

– Busshändelsen organiserades med hjälp av UFC, säger Khabib.

För lite mer än en vecka sedan slutade MMA-galan UFC 229 i skandalscener.

Efter att ryssen Khabib Nurmagomedov strypt ut Conor McGregor gav sig ryssen på personer inom McGregors team samtidigt som irländaren hamnade i slagsmål med personer ur Nurmagomedovs team.

– Det här är ett sportevenemang och om du tror att du kan starta ett slagsmål direkt efteråt blir det direkt en kriminell handling. Det här är dålig reklam, dåligt för sporten och dåligt för båda två. Jag vet inte hur något gott ska komma ur det här, sa UFC-presidenten Dana White.

– Varför pratar ingen om hur han pratar om min religion, mitt land, min pappa eller att han kom till Brooklyn och nästan dödade människor? Varför pratar ingen om den skiten? Jag förstår det inte, förklarade ryssen.

”UFC låg bakom bussattacken”

Rivaliteten mellan de båda har nämligen legat och grott länge.

För ett halvår sedan stormade nämligen McGregor in under en UFC-gala i Brooklyn och attackerade en buss för att hämnas på Khabib efter att denne delat ut en örfil mot McGregors vän Artem Lobov.

Efteråt dömdes McGregor till fem dagars samhällstjänst.

Men nu ställs frågetecken kring hur mycket som var rent hat och hur mycket det handlade om att ”promota” matchen?

Khabib Nurmagomedov beskyller nämligen UFC för att ligga bakom McGregors bussattack.

– När jag tänker tillbaka så finns det så många frågor som jag inte fått svar på. Gjorde de allt med en mening? Min personliga uppfattning är att busshändelsen organiserades med hjälp av UFC, säger Khabib i en intervju med ryska Channel One enligt SB Nation.

”Jag ville inte ens åka bussen”

Kabib förklarar hur en rad omständigheter, kort före attacken, fått honom att misstänka UFC.

Bland annat att han inte ville åka den buss McGregor attackerade, men tvingades av organisationen.

– I alla andra situationer under den galan var det jag och mitt team på 20 personer. Men sent berättade de för mig att jag under mediadagen var tvungen att klara mig själv. Så jag åkte inte med mitt eget team utan med alla andra fajters på galan. Jag hade en kille och min manager med mig. Jag kan inte anklaga dem, men jag är till 70 procent säker på att UFC hjälpte honom. Jag ville inte ens åka bussen och det bekräftade alla andra i sina intervjuer efteråt, säger Khabib och fortsätter:

– Allt hände under två minuter max. Men ändå var de där med kameror och hans PR-team filmade händelsen. Det som också är anmärkningsvärt är att Barclays Center är otroligt stor, med plats för 20 000 åskådare, men han visste exakt var vi befann oss. Hur kunde de ha koll på det? Och hur tog de sig in i arenan med ett 20- eller 30-man stort gäng? Kom igen. Conor hade inget med eventet att göra och hade ett gäng med sig, men dessa lallare ledde honom till hissen för att ta sig till vår buss.

Publicerad:

LÄS VIDARE