AAAH-ÖH – snart är det slutstönat för dig, Sjarapova

Foto: AP
Världsstjärnan Maria Sjarapova är en av de värsta stönarna på touren.
SPORTBLADET

AAAH-ÖH!!

Nu är det snart slutstönat på tennisbanorna. I alla fall för kvinnor.

– Vi har börjat med ljudtester under det sista kvartalet av 2013, säger Stacey Allaster, chef för WTA-touren, till USA Today.

Stönandet i samband med bollträffen har varit en stor snackis inom tennisen de senaste åren, framför allt på damsidan där stjärnorna Maria Sjarapova, Victoria Azarenka och Serena Williams har tillhört de största ”syndarna”.

Många – både medtävlande och publik – har irriterat sig på grymtningarna och nu tar damtouren WTA tag i problemet på allvar.

Enligt USA Today har tennisorganisationen i tystnad infört decibeltester vid matcherna för att samla information och utforska hur problemet ska motverkas.

”Det ska bort”

– Det finns mer data att hämta in, det finns fler bedömningar som ska göras på de olika hörbara nivåerna. Det finns en mängd olika miljöer som du behöver besöka för att bedöma de hörbara nivåerna; inomhusbyggnader, utomhusbyggnader, små arenor, olika ytor, och så vidare, säger Stacey Allaster.

– Men vi är fast beslutna att överdrivna stönanden ska bort från spelet. Och vi tror att det är genomfört till nästa generation.

Sportbladet har tidigare rapporterat om WTA:s planer på en så kallad ”stönometer”.

Har du INTE tröttnat på höga stön? Lyssna här

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis