”Pistorius är en vidrig lögnare”

Reevas syster går till attack mot friidrottsstjärnan

Oscar Pistorius till vänster. På bilden till höger syns Reeva Steenkamps mamma June och syster Simone.
Oscar Pistorius till vänster. På bilden till höger syns Reeva Steenkamps mamma June och syster Simone.

Simone Steenkamp, syster till Reeva Steenkamp, har fått nog.

I en stor intervju med Daily Mail menar hon att Oscar Pistorius ljuger genom hela sitt vittnesmål.

– Han plockade upp sin pistol och sköt henne i ilska och nu ljuger han skallen av sig i vittnesbåset, säger Simone.

Rättegången mot den mordåtalade Oscar Pistorius fortsätter. Sprintstjärnan inledde förra veckan med att inta vittnesbåset för att själv vittna för sitt försvar – något han enligt sydafrikansk lag inte behöver göra.

Efter att ha hörts av sin egen försvarsadvokat Barry Roux under de två första dagarna med ett karaktärsbyggande syfte genomgår Pistorius nu ett betydligt tuffare korsförhör av åklagare Gerrie Nel.

Var på plats första dagen

Utanför rättssalen går Reeva Steenkamps syster Simone Steenkamp nu till rasande attack mot sprintstjärnan i en intervju med Daily Mail.

– Oscar försöker övertyga rätten om att de var väldigt nära varandra och att han brydde sig om henne. Det är inte sant. Han är en vidrig lögnare.

Simone fanns på plats under den första dagen av rättegången, då sittandes bredvid sin mamma, June. Och Simones obehag inför Pistorius växte den dagen.

– Det var så läskigt. Mitt hjärta stannade när han gick förbi oss i rättssalen, och ignorerade oss. Sedan satt han på sin bänk och flinade. Han dödade min syster men verkar ändå fortsätta att njuta av sin kändisstatus, säger systern.

”Fortsätter ljuga”

Simone lämnade sitt liv och karriär i England efter att systern skjutits ihjäl och bor nu i Sydafrika för att stötta sina föräldrar. Men hon kommer inte att dyka upp i rättssalen något mer.

– När jag satte mig där slog det mig helt och hållet, att Reeva var död. Det förstörde nästan mig. Jag hade inte kunnat närvara under några fler dagar. Jag hade inte kunnat kontrollera mina känslor. Jag hade gråtit, blivit galen och förbannad över hans fortsatta lögner, säger Simone till Daily Mail.

”Sitter och kräks framför oss”

Medan Pistorius försvar hävdar att Pistorius ropat mot badrummet innan han avlossade de fyra skotten och inte fått något svar är Simone övertygad om att Reeva hade skrikit till svars om Pistorius verkligen ropat mot henne.

– Jag tror att hon skrek och att han visste att det var henne han sköt. Jag tror att de bråkade och att han är en osäker, oförutsägbar man som kanske tänkte att han inte kunde leva utan henne om bråket slutade illa. Så han plockade upp sin pistol och sköt henne i ilska och nu ljuger han skallen av sig i vittnesbåset. Han sitter och gråter och kräks framför oss. Min stackars mor måste genomgå det här dag efter dag.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.