Får chansen i rally-VM

avAnna Andersson

Publicerad:

Pontus Tidemand kör Svenska rallyt med Ford

Han vann junior-VM. Nu får han chansen i WRC.
Han vann junior-VM. Nu får han chansen i WRC.

Pontus Tidemand får chansen i WRC.

Han kör svenska rallyt för Ford.

Tidemand gjorde WRC-debut när han körde Sveriges VM-deltävling i Värmland förra året, därefter vann han junior-VM och i år får han återigen chansen att köra RWC. Tillsammans med kartläsaren Ola Fløene kommer han till start i en Ford Fiesta RS WRC från M-sport.

–  Det är lite av en dröm att få tävla med den absoluta världstoppen på hemmaplan med allt stöd man får, jag är obeskrivligt tacksam, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

- Det kommer bli en utmaning, men hård konkurrens är motiverande. Känslan jag hade förra året var bra så om allt går problemfritt är topp fem rimligt. Nu gäller det att sätta upp en bra plan för förberedelserna veckorna innan och se till att hålla oss positiva och fokuserade. Sen är det bara att göra sitt bästa och inte glömma bort att njuta!

Otrolig uppvisning

Svenska rallyt är säsongens andra VM-deltävling, den första avgörs i Monte Carlo senare i januari.

- Under förra årets tävling gjorde Pontus en otrolig uppvisning i sin debut i WRC-bil och jag ser ingen anledning till att vi inte skulle kunna få se mer av samma vara från honom 2014, säger M-sports VD Malcom Wilson.

– Det kommer definitivt bli kul att se en svensk förare i en toppbil på hemmaplan och jag är säker på att de svenska flaggorna kommer vifta för honom.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally