Innebandy

Snor SSL-stjärnan rakt framför rivalen

Av: 

Daniel Hultqvist

SPORTBLADET

”Omoraliskt både av Rudd och Storvreta”

Alexander Rudd lämnar Falun för Storvreta.
Alexander Rudd lämnar Falun för Storvreta.

Alexander Rudd, 21, lämnar svenska mästarna Falun.

Storvreta bekräftar sin värvningsbomb precis före SM-slutspelet.

– Jag tänker inte ge mig in i någon pajkastning, säger Storvretas sportchef Erik Brännström till Sportbladet.

Genombrottsmannen är bara 21 år – ändå har Alexander Rudd hunnit med att vinna SM-guld med Falun, blivit utsedd till Årets Rookie och vunnit VM-guld med svenska landslaget.

Nu har Rudd blivit huvudperson i ett infekterat värvningsbråk mellan mästarna Falun och serieledande Storvreta.

På fredagskvällen släppte Storvreta sin bomb: Rudd lämnar Falun för ett treårskontrakt med Storvreta från och med 1 maj.

För Dalarnas tidningar bekräftade Faluns sportchef Patrik Bäck under kvällen att man förlorat kampen om sin landslagsstjärna till nästa säsong – innan slutspelet hunnit börja.

”Allt är jättetråkigt”

– Det är en ny situation som vi inte är vana med. Vi känner inte till att det har hänt inom innebandyn på det sättet tidigare. Det är ett konstigt läge. Allt är jättetråkigt. Det är inga hard feelings från vår sida även om vi känner att det är omoraliskt av både Rudd och Storvreta, säger Patrik Bäck till tidningen.

För Storvreta innebär det ännu en prestigevärvning, men sportchefen Erik Brännström slår nu tillbaka efter att man värvat Rudd.

– Jag tänker inte ge mig in i någon pajkastning. Vi har gått väldigt ärligt fram och vi kan stå rakryggade ur det här. Alexander är helt inne på att fortsätta säsongen i Falun och när han möter oss har han sagt att ”jag kommer göra allt och lite till”. Det tyder på en bra karaktär inför framtiden.

Ändå presenterar ni värvningen nu?

– En lång historia kort: jag kände mig lite arg. Vi har kört extremt ’by the book’ hela tiden med Alexander och Falun. Under mina två år som sportchef har jag bara fått två telefonsamtal från andra klubbar. Vi har gått oerhört taktfullt fram och nu har han valt att komma till oss.

Inget ’jättekontrakt’

Enligt Brännström lockar inte Storvreta Alexander Rudd med något ’jättekontrakt’.

– Alexander ska spela i Falun för att vinna guld igen, sen kommer han till oss. Det är en jättejobbig situation för honom att gå runt med detta, då är det bättre att gå ut med det och då tror jag Falun får bättre nytta av honom också, så slipper vi hålla på att hymla med det, säger Erik Brännström.

Lagen möts i näst sista omgången innan SM-slutspelet inleds.

– Det behövs lite krydda i vår sport och inte bara massa fjanterier i media. Om vi ska upp i nivå måste vi kunna hantera sådana här situationer så alla ser att det inte är något smutsigt arbete som ligger bakom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy