Sportbladet

Stjärnan ställer in galaframträdandet

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Tvingas stanna hemma av familjeskäl

Michael Ballack.
Michael Ballack.

Michael Ballack var klar som stjärngäst på Fotbollsgalan.

Men nu tvingas han ställa in i sista stund.

– Tyvärr har Ballack tackat nej på grund av familjeskäl, säger TV4 Sports pressansvarige Martin Nersing.

I morgon är det dags för Fotbollsgalan och den traditionsenliga Guldbollen-utdelningen. Mycket är som vanligt, Anna Brolin leder galan och Zlatan är superfavorit till Guldbollen. Men något galan ser till att förändra varje år är den internationella fotbollsprofilen som finns på plats för att dela ut hederpriset till en svensk fotbollsprofil.

2008 var det Pelé som firade 50-årsjublileumet av VM-guldet i Sverige med att dela ut hederspriset till Zlatan Ibrahimovic och 2011 var Uefa-presidenten Michel Platini på plats för att dela ut hedersomnämnandet till Kurt "Kurre" Hamrin.

Bästa mittfältaren i världen

Tidigare under söndagen kunde Sportbladet berätta att årets "hemliga" gäst var Michael Ballack. Den 37-årige tysken avslutade sin karriär i Bayern Leverkursen 2012 och kan på meritlistan stoltsera med ett VM-silver, ett VM-brons och ett EM-silver och fyra tyska ligatitlar. Hans bästa år som spelare var 2002 då han med silver i Bundesliga, Champions League och VM blev utsedd till bästa mittfältaren i världen av Uefa.

– Det känns kul. Tillsammans med Lothar Matthäus och Miroslav Klose är han störst i den moderna tyska fotbollen. Han kommer dela ut Fotbollskanalens hederpris, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för galan.

Sent på söndagskvällen fick galaproduktionen ett tungt besked: Ballack tvingas ställa in sitt framträdande på galan.

– Tyvärr har Ballack tackat nej på grund av familjeskäl. Han såg väldigt mycket fram emot det och hade gärna varit här men var tvungen att ställa in, säger Martin Nersing, pressansvarig TV4 Sport.

Det var på söndagskvällen fortfarande oklart vem som skulle ersätta tysken som hedersprisutdelare.

– Produktionen jobbar med det just nu, vi får se när vi kan få klart ett namn, säger Nersing.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert: