Volvo kör VM-serie

Av: Anna Andersson

Publicerad:

STCC-mästaren Thed Björk debuterar i WTCC

Thed Björk har unnit två titlar i STCC, nu väntar WTCC. Målet är en plats bland de tio bästa i premiären.
Foto: Roger Lundsten
Thed Björk har unnit två titlar i STCC, nu väntar WTCC. Målet är en plats bland de tio bästa i premiären.

Volvo återvänder till WTCC.

Med Thed Björk.

– Det kommer att bli en stor utmaning för oss, säger STCC-mästaren.

Volvo Polestar Racing gör ett inhopp i WTCC när VM-serien gästar Shanghai, Kina, den 2-3 november.

– Vi kommer att delta i den här tävlingen för att ta pulsen på WTCC och för att fira Thed Björks fantastiska STCC-säsong i år, säger Alexander Murdzevski Schedvin, kommersiell chef för motorsport på Volvo Personvagnar till bilsport.se.

Kör Dahlgrens bil

Thed Björk kommer att köra den  Volvo C30 1.6T som Robert Dahlgren tävlade med i WTCC för två år sedan, 2011.

– Vi flyttade vår fokus till Volvo S60-modellen som vår primära bil för motorsport inför säsongen 2012, modellen som vi tävlar med i Sverige och USA i dag och kommer att tävla med i V8 Supercars i Australien nästa år, säger Murdzevski Schedvin. Medan vår S60-modell inte passar WTCC i dag, så anser vi att WTCC representerar bäst värde för en totallösning för global motorsport om du vill tävla med en mindre bil i c-segmentet. Därför är vi måna om att hålla oss informerade och just det är vårt syfte med Shanghai, snarare än fokus på resultat.

Debut

32-årige Thed Björk har kört STCC i fem säsonger och vunnit två titlar, den senaste i år. Han har också kört TTA, men han har aldrig tidigare kört WTCC.

– Jag ser fram emot att göra min WTCC-debut med Volvo och jag är oerhört tacksam för att få den här chansen, säger Thed Björk.

– WTCC är ett mycket konkurrenskraftigt mästerskap och det kommer att bli en stor utmaning för oss, men det stärker bara min motivation.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN