Lewis Hamilton tog andra raka segern

Nico Rosberg gav allt. Han hotade sin teamkollega om och om igen - men det räckte inte.
Lewis Hamilton vann Bahrains GP - och tog sin andra seger i rad.
– Jag är otroligt nöjd, säger britten som vann VM 2008.

Enkelt beskrivet avgjordes Bahrains GP redan i starten när Lewis Hamilton, Mercedes, körde om sin stallkompis Nico Rosberg som hade pole position.
Men loppet bjöd på så mycket mer än det. De båda Mercedesbilarna kämpade mot varandra i täten och drog i från fältet. På det 40:e varvet kom Lotus Pastor Maldonado med nya däck ut ur depån, i nästkommande kurva han körde på Saubers Esteban Gutierrez som inte kunde göra någonting utan flippade upp och snurrade minst ett varv i luften innan han landade på däcken igen.

Mercedes ryckte

Sauberföraren tvingades bryta och säkerhetsbilen kom ut på banan vilket gjorde att fältet trycktes ihop, men efter omstarten kunde Mercedesbilarna rycka ifrån fältet och fortsätta sin enorma kamp in i mål.
- Det är min första seger i Bahrain och jag är otroligt nöjd, säger Lewis Hamilton, som nu vunnit två lopp i rad, när han står på prispallen.
– Det var väldigt spännande. Nico körde riktigt bra bakom mig, han körde hårt, men rättvist och när jag kände att gapet var okej så fortsatte han att trycka på och han var väldigt snabb. Jag fick verkligen ge mitt yttersta ända in i mål. Det var otroligt jämnt och jag fick kämpa för den här segern.

Fick ge sig

Nico Rosberg attackerade Hamilton flera gånger, framförallt under det 52:a varvet, men han fick ge sig.
– Jag tycker väldigt illa om att sluta på andra plats, jag gillar det inte alls, säger Nico Rosberg som leder VM före teamkollegan Hamilton.
– Samtidigt var detta det mest spännande F1-loppet som jag någonsin har kört och detta var en bra dag för sporten och det var en härlig show som våra silverpilar bjöd upp till och nästa lopp, ja då ska jag vinna.
Force Indias Sergio Perez kämpade sig upp till plats tre och han fick försvara sig mot en jagande Daniel Ricciardo, Red Bull som körde upp sig från plats 13 till plats fyra. Nico Hülkenberg, Force India var femma och är nu trea i VM-tabellen. Den regerande mästaren Sebastian Vettel Red Bull, slutade sexa och har samma placering i VM.
För Marcus Ericsson tog loppet slut på det 36:e varvet då han beordrades att parkera bilen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN