Mästaren vann i sitt favoritrally

Sebastian Ogier, Volkswagen, vann Portugals VM-rally.
Sebastian Ogier, Volkswagen, vann Portugals VM-rally.

Mästarens jakt på ännu en titel fortsätter.
Sebastien Ogier vann Rally Portugal.
– Fyra segrar på fem år. Det är ingen överdrift, Rally Portugal är ett av mina favoritrallyn!

Fransmannen vann det otroligt tuffa VM-rallyt som kördes under skiftande förhållanden där tre olika ekipage hade ledningen under tävlingen, det var hans och Julien Ingrassias fjärde seger i år. VW:s åttonde seger i rad om man inkluderar de avslutande tävlingarna förra året och paret har nu tagit 19 segrar tillsammans
- Hela veckan har varit fantastisk för Julien och mig. Först den fantastiska showen inför mer än 100 000 fans vid "Fafe Rally Sprint" och sedan som grädde på moset försvaret av titeln i Rally Portugal i Algarve. Fansens uppmuntran och stöd är ganska speciellt här. Vi tog inte fler risker än nödvändigt på de mjuka däcken sista dagen., säger Sebastien Ogier i ett pressmeddelande.
- Ledning i VM är nu litet större men konkurrenterna sover inte - det visade Mikko Hirvonen och Mads Östberg. Jag hörde att Markku Alén är den okrönte kungen med fem segrar i Rally Portugal. Vi kan också klara det nästa år. Det är vårt mål.
Fords Mikki Hirvonen och Jarmo Lehtinen var tvåa i tävlingen och Mads Østberg som kör i par med svensken Jonas Andersson var trea i sin Citroën.

Lyckad premiär

I WRC2 slutade Pontus Tidemand på tredje plats i sin premiärtävling.
- Jag är jättenöjd med resultatet, säger svensken, som kört en Ford för M-sport, i ett pressmeddelande.
– Vi kom hit med målet att samla erfarenhet från tävlingen i sig och klara av debuten i R5:an, men det är klart att man alltid siktar mot toppen oavsett. Vi började köra på säkerhet för att undvika risker och eftersom allt funkade bra kunde vi trycka på lite framåt slutet för att säkra tredjeplatsen.
OS-medaljören i skytte, tillika Dakarsegraren Nasser Al Attiyah vann deltävlingen före Jari Ketomaa. För Pontus Tidemand är nu nästa mål Sardiniens VM-rally i början av juni:
- Jag är definitivt positiv inför kommande event. Vi har mer att jobba på, men med ordentliga förberedelser och tester innan varje tävling tror jag absolut att vi kan göra bra ifrån oss.
Totalt hoppas han kunna köra mellan fyra och fem tävlingar i WRC2 under säsongen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN