Svensk talang historisk

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Felix Rosenqvist andra svensk på 43 år att vinna GP-loppet i Pau.

1 av 3 | Foto: Mattias Persson

Felix Rosenqvist är historisk.

F3-föraren vann Grand Prix de Pau.

– Helt underbart, säger han.

22-åringen har haft en tung inledning av EM-säsongen i formel 3, men i det klassiska franska stadsloppet Grand Prix de Pau fick han sin revansch. Han hade andra startposition, men tog direkt över ledningen när han passerade det franska hemmahoppet  Esteban Ocon redan i starten. Därefter kontrollerade han loppet från start till mål.

– Helt underbart. Äntligen fick vi chansen att visa vår sanna kapacitet, säger Felix Rosenqvist som hade otur när han blev påkörd i kampen om segern under helgens andra lopp.

– Efter allt strul som drabbat oss den senaste tiden bestämde jag mig för att jag bara skulle vinna det här loppet – att åka härifrån som tvåa var inget alternativ.

Andra svensk

Rosenqvist är den andra svensken som vunnit loppet, den första var den förre F1-föraren Reine Wisell som vann loppet 1971.

– Jag älskar stadsrace och banan här i Pau är fantastisk, så av den anledningen värderar jag den här segern väldigt högt. Förhoppningsvis var detta vändpunkten på säsongen för min del – det är många race kvar, och målsättningen är förstås att vinna så många av dem som möjligt.

Efter nio av 33 lopp ligger han nia i mästerskapet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN