”Det känns jävligt surt”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Missade pole efter heroisk insats

Marcus Ericsson gjorde en heroisk insats.

Men missade poäng - och en given pole position precis.

– Det känns jävligt surt, säger han.

Efter gårdagens misslyckade kval där radion krånglade så startade inte GP2-racet i Turkiet bättre. Lagom till loppet så lade radion av helt och svensken som startade i från plats 18 hade ingen kommunikation med teamet så han hade ingen aning om att stallet bytt strategi och han kom in i depå försent.

Bytte bara två däck

– Planen var att byta fyra däck under ett stopp, men teamet ville bara byta två. Jag missade sedan informationen på tavlan som de hänger ut till mig för det var så många siffror och hade ingen kontakt via radion så jag kom in i depå tre varv försent. Där tappade jag mellan tre och fem platser, berättar Marcus Ericsson.

– Sedan bytte teamet två däck, men problemet var att jag hade kört ganska tufft i början och fått en bromsplatta på däcket, det låste sig och händer det en gång så är det lätt att det händer igen  och igen. Så jag hade verkligen behövt fyra nya däck och e sista fem varven så bara studsade bilen fram och den var helt körd.

Missade pole

I säsongens första race, som vanns av Romain Grosjean, som hade pole position med iSportkollegan Sam Bird på andraplats, slutade svensken nia. Det betyder att han missade poängen med en placering och att han inte heller får pole i morgon.

– Det känns jävligt, för jag var åtta under loppet och den platsen hade gett mig pole i morgon och då hade jag kunnat vinna racet, det är bedrövligt att falla på en sådan grej som radion, speciellt när jag tycker at jag gjorde ett bra race, säger Marcus.

– Men farten finns i bilen och jag vet att jag kan så nu satsar jag på en pallplats i sprintracet.

Och radion ska stallet byta ut, allra senast till nästa tävling i Barcelona.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2