Aggressiv James: ”Jag gick ut och tog spelet”

SPORTBLADET

LeBron dominerade när
Heat besegrade Celtics

Statistiken talade emot Miami Heats stjärnor.

Men statistik avgör inte matcher, LeBron James avgör matcher.

– Jag var aggressiv. Jag var inte passiv, jag väntade inte på att spelet skulle komma till mig. Jag gick ut och tog spelet, säger James efter att Miami Heat slagit Boston Celtics med 98–90.

När Miami Heats superstjärnor LeBron James och Dwyane Wade rankar sina favoritarenor att spela i så lär ingen av dem ha Bostons TD Garden i topp. I slutspelssammanhang så har Wade förlorat elva raka matcher i Boston och James har förlorat 13 av de senaste 15 matcherna. Till i natt, alltså.

– Jag har inte haft mycket framgång i den här byggnaden. Men vi satte stor press på oss själva att komma hit och göra vad som än krävdes, säger James.

Han gjorde 35 poäng när Heat slog Boston Celtics i övertid. Dwyane Wade gjorde 28 poäng.

Heat nära avancemang

En stark avslutning, 11–4, av tredje quartern gav Boston en liten ledning inför fjärde. Med två minuter kvar satte James en trepoängare precis framför Bostons bänk och kvitterade till 84–84. Han följde upp det med en attack mot korgen och ytterligare två poäng. Paul Pierce kvitterade och efter att James slarvat bort bollen så fick Celtics ett drömläge att avgöra matchen och kvittera till 2–2 i matcher. Men Pierce missade sista skottet och matchen gick till övertid. När den korta pausen var över var det bara ett lag som dök upp. Miami vann övertiden med 12–4.

– I kväll kändes det som att vi slog oss själva, säger Pierce.

Med en 3–1-ledning i matcher och match fem och en eventuell sjunde match på hemmaplan så är Heat nu stor favorit att gå vidare till finalen i östra konferensen.

– Vårt mål var att kämpa i två matcher här i Boston och förhoppningsvis vinna en. Vi klarade det målet, säger Heats Chris Bosh.

I Memphis jobbade man också övertid i natt. Ännu mer övertid. Oklahoma City Thunder slog Memphis Grizzlies med 133–123 efter tre övertidsperioder.

Grizzlies hade ledningen med så mycket som 18 poäng men Thunders duo Russell Westbrook och Kevin Durant tog laget tillbaka in i matchen.

– Det här var kul. Jag är glad att jag var en del av den här matchen, säger Kevin Durant.

Också match tre mellan de här två lagen gick till övertid.

Det står nu 2–2 i matchserien mellan Thunder och Grizzlies. Match fem spelas i Oklahoma City på onsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA