Andersson målbäst när Ystad slog Karlskrona

Ludvig Hallbäck med sex nya mål för Ystad

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Den ene har återvänt för att avsluta sin karriär i Sverige. Den andra har precis inlett sin.

Men tillsammans är Kim Andersson och Ludvig Hallbäck ett vinnande koncept.

– Det känns som om tajmingen mellan oss är väldigt bra, säger Ludvig Hallbäck.

Kim Andersson har länge varit en av de mest tongivande spelarna inom svensk handboll, tillsammans med landslaget vann han ett OS-silver i London 2012 och tillsammans med Kiel vann han Bundesliga och Champions League vid ett flertal tillfällen.

Sedan ett par år är han tillbaka i Ystads IF och handbollsligan - och i år tycks han ha hittat en perfekt kollega.

Den 17-årige spelmotorn Ludvig Hallbäck.

–Han har definitivt potential, han är snabb och har tillslaget, säger Kim Andersson till C More.

– Han är väldigt rapp, men han är inte så gammal och vi ska inte lägga för mycket tyngd på hans axlar. Han är ett ämne för framtiden, det har han visat både när han spelat med oss och när han spelat med dem som är jämngamla.

”Vi tajmar varandra bra”

Hallbäck anses vara den största talangen inom svensk handboll och majoriteten av elittränarna tror att det är han som slår igenom i år.

– Det är väldigt roligt att det är folk som tycker så, men jag försöker att inte tänka på det utan bara göra det som jag är bra på, säger Hallbäck till Sportbladet.

– Att få spela med Kim ger mycket, hans styrka är att skjuta och det ger lite mer utrymme till mig att gå på genombrott. Nu har vi dessutom fått spela tillsamman i ett år och det känns som om vi verkligen har hittat varandra på banan. Vi tajmar varandra bra.

I hemmamatchen mot HIF Karlskrona låg tiomålsskytten Andersson och snabbfotade Hallbäck bakom säsongens andra seger, efter en ledning med 15–13 i paus ryckte YIF i den andra halvleken och vann med 31–25.

Publicerad:

LÄS VIDARE