”Äpplet” tillbaka – 46 år gammal

SPORTBLADET

”Kul att en gammal gubbe får chansen”

Mikael Appelgren, 46, gör en nysatsning på pingis.

I höst gör han comeback i elitserien och efter 33 år i andra klubbar är ”Äpplet” tillbaka i Spårvägen.

– Kul att en gammal gubbe får chansen igen, säger Mikael Appelgren.

Foto: Tillbaka i elitserien 46-årige Mikael Appelgren har inte spelat i elitserien sedan 2002. Nu är han tillbaka, inte bara i högsta serien utan även i sin gamla klubb Spårvägen.

Mikael Appelgren är en av svensk pingis mest kända profiler och spelare.

De senaste åren har han spelat i allt mindre i omfattning och han har inte spelat i elitserien sedan 2002, då med Ängby. Förra säsongen spelade han sporadisk i superettan med Ängby.

– Jag fick en förfrågan från min gamla klubb, Spårvägen. Tände på idén att komma tillbaka till min gamla klubb och tackade ja, säger Appelgren.

33 år sedan sist

Mikael Appelgren har hunnit med att bli 46 år och det är hela 33 år sedan han spelade i Spårvägen.

– Det måste vara någon typ av rekord att komma tillbaka till sin gamla klubb efter 33 år. Jag har spelat i superettan några år och där fick man ofta möte äldre spelare. Nu blir den största skillnaden att jag får möta unga och hungriga spelare i elitserien, säger Appelgren.

Dubbel med J-O

Spårvägen har även kontrakterat Appelgrens gamle raderpartner Jan-Ove Waldner. Men de båda kommer inte att spela i elitserien ihop, Waldner är bara registrerad för Spårvägen för att kunna spela dubbel med Appelgren i SM.

Waldner tillhörde tidigare Ängby SK, men har också valt byta klubb.

– Nu blir vi många gamla Ängby-spelare i Spårvägen. Även John Wall och Mikael Zöögling ska spela för Spårvägen, säger Appelgren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis