Pole position

Publicerad:
Uppdaterad:

Veckans motorlista

1 Lewis Hamilton

?Det var i Ungern som bråket mellan Fernando Alonso och Lewis Hamilton blossade upp förra året. Då, precis som i år kom han dit som VM-ledare och han vann loppet. I år har han imponerat stort och har två segrar i rad.

– Men det är en lång väg kvar och jag kommer inte att underskatta någon eller något, säger engelsmannen till IBNLive.com.

– Det är åtta lopp kvar att vinna.

2 Felipe Massa

Vid de senaste testerna tyckte brasilianska förare att den nya hajfenan (anvil engine cover) gav bilen fördelar så till helgens tävling i Ungern kommer de båda Ferraribilarna att använda sig av den.

– Det blir premiär för den under en tävlingshelg, sedan har vi även andra nyheter, skriver Ferrari i ett pressmeddelande

3 Johan Stigefelt

Den förre roadracingföraren är numera teamchef i Superbike-VM och deras Joshua Brookes, Australien, är tvåa i VM. Ett svenskägt team i en VM-kamp är vi inte bortskämda med.

4 Mikko Hirvonen

Han leder VM och nu är det dags för hemmaplan.

– Jag har 50 procents chans på VM-titeln, det är fyra grusrallyn kvar och där är jag stark, kan jag köra lika bra på asfalt har jag en bra chans att vinna titeln, säger han till crash.net radio.

5 Mark Webber

Den australiensiske F1-föraren bildar team med landsmannen och superbikemästaren Troy Bayliss i Race of Champions. Tävlingen körs på Wembley, England och andra förare som är klara är Michael Schumacher, Sebastian Vettel, David Coulthard och den dubble mästaren Mattias Ekström.

6 Steve Ramon

Belgiens GP är hemmalopp för den regerande mästaren som nu är tvåa i VM, elva poäng bakom David Philippaerts. Vi kan vänta oss en tuff fajt, framförallt eftersom VM-trean Josh Coppins också är på jakt...

7 Troy Bayliss

Han avslutar troligen sin framgångsrika superbikekarriär som världsmästare i höst och hans teamchef hos Xerox-Ducati Davide Tardozzi letar efter en efterträdare. Motorsporttotal skriver att de hetaste namnen är Chris Vermeulen, Max Biaggi och Shane Byrne.

8 Michael Andretti

Det är storbråk hos Andretti Green racing. I Edmonton blockerade Danica Patrick och Marco Andretti Tony Kaanan, innan de krockade med varandra. Sedan bråkade far och son Andretti med varandra i depån. Ny ryktas det om att Kaanan lämnar stallet för Rahal Letterman nästa säsong.

9 Marco Melandri

Ducati har hotat att avsluta samarbetet med motoGP-föraren eftersom de inte är nöjda med hans prestation. De ville se en förbättring på Sachsenring och i Kalifornien, men trots att han bröt i USA får han en chans till i helgen.

10 Timo Glock

Det var en skadad hjulupphängning som brast och orsakade den läskiga kraschen på Hockenheimring. Enligt Toyota uppstod skadan redan under Englands GP två veckor tidigare och stallet missade det när de testade de aktuella delarna inför Tysklands GP. Han har fått okej av FIA och kör i helgen.

Motorstopp

Michael Schumacher

Den sjufaldige F1-världsmästaren har kraschat igen, den här gången på Nürburgring-Nordschleife. Men den stora frågan är: Vem körde? Enligt tidningen Bild och flera ögonvittnen var det Schumi som körde men inte enligt Ferrari.

– Michael testade en prototyp. Han var med i bilen, men testföraren Raffaele de Simone körde, säger Ferraris talesman Luca Colajanni.

Både Schumacher och de Simone klarade sig utan skador.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM