Bäckström stor matchhjälte för Capitals

avPer Bjurman

WASHINGTON. I natt sjöng Washington för store hjälten Nicklas Bäckström.

Han avgjorde Capitals femte playoff-drama mot Columbus – i sudden death. 

– Det är lätt ett av de skönaste mål jag gjort, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern som ger laget slagläge i Stanley Cup-slutspelet. 

Den gastkramande övertidsthrillern i Capital One Arena hade pågått i knappt tolv minuter när Nicklas Bäckström räddade helgen – och kanske hela slutspelet – åt Washington.

Ryske backen Dimitri Orlov svepte iväg ett skott från blålinjen, stjärncentern från Valbo, som befann sig precis framför kassen, stack fram klubbspetsen – och ögonblicket senare låg den avgörande 4-3-pucken i maskorna bakom storspelande Sergej Bobrovsky.

– Orlov stod för ett fint skott och jag fick bra träff på pucken och, ja, det är väl så det brukar sluta när det är övertid i slutspelet. Lite flyt kanske men jag tar det, säger hjälten när vi träffar honom i ett uppspelt omklädningsrum efteråt.

– Det är lätt ett av de skönaste mål jag gjort. Det var ju så viktigt.

Ja, för med den fullträffen – ”Bäckis andra i matchen för övrigt; han vallade in en puck via Bobrosvky rygg i första perioden också  – harCapitals skaffat sig slagläge och kan avgöra hela serien i Nationwide Arena i Columbus natten till tisdag.

Snacka om kontrast mot för en knapp vecka sedan. Då låg Caps under med 2-0 efter två hemmaförluster och ingen trodde något annat än att de skulle bli jagade ur dansen på en gång.

– Ja, det var såklart lite tungt att befinna sig i det underläget, men det handlar om bäst av sju i de här serierna och vi visste att det bara var att kriga på, fortsätter Nicklas.

– Nu har vi skaffat oss ett bra utgångsläge inför nästa match och det ska bli jäkligt kul att åka dit och spela den. Men vi måste vara lite bättre än idag. Sett över 60 minuter, eller 70 eller vad det nu blev, var nog de egentligen vassar än oss idag. Om vi bara höjer oss hoppas jag dock att det ska gå bra.

▪▪▪

I Tampa gjorde Lightning samtidigt sin plikt, vann med 3-1 mot New Jersey Devils och har därmed avancerat till andra omgången.

Där får de möta Toronto Maple Leafs eller – mest troligt – rivalerna i Boston Bruins.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM