Greg Hancock: ”Kan fortsätta hur länge som helst”

Foto: TT NYHETSBYRÅN

avAdam Borg

SPORTBLADET

Ålder är bara en siffra – fråga bara Greg Hancock.

47 år ung (!) är amerikanen redo för ytterligare en speedway-säsong.

– Jag tror att jag kan fortsätta hur länge som helst.

Greg Hancock tillhör en av de allra största inom speedwayen. Han har en lång och imponerande meritlista bakom sig där de fyra individuella VM-gulden sticker ut. Fjolåret blev dock en besvikelse då Hancocks svenska klubb, Piraterna, sensationellt åkte ur högsta ligan. Dessutom ådrog sig Hancock en axelskada som hållit honom borta från cykeln under en längre tid.

– Jag har varit ledig i åtta månader efter axelskadan, men nu känns det bra. Allt är renoverat och jag är laddad inför säsongen. Jag är stolt över att jag kan börja säsongen igen, säger Hancock.

Efter Piraternas nedflyttning till allsvenskan kommer Hancock 2018 istället köra för Dackarna. Att nästa klubbadress blev just Dackarna berodde mycket på lagets nye lagledare, Peter Karlsson.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

– Alla vet vad som hände med Piraterna. Dackarna var en av de första som kom fram med förslag. Västervik kom också med förslag men allt som har kommit från Peter Karlsson lät bra. Känslan var fantastisk.

– Jag har känt Peter väldigt länge. Vi pratar samma språk och förstår varandra så för mig var det inget svårt val.

”Kan inte planera när jag ska sluta”

Nyligen skrev Hancock på ett nytt treårsavtal med den polska klubben Stal Rzeszow vilket innebär att han kommer fortsätta köra tills han är över 50 år. Och trots att han är klart äldst, ser han inte slutet på karriären.

– Det är den stora frågan från alla. Så länge kroppen håller så kommer jag köra. Jag tror att jag kan fortsätta hur länge som helst. Jag måste tro på mig själv och så länge allt känns bra och jag känner att jag kan vinna så kommer jag fortsätta.

– Jag tränar mycket mer än tidigare för att kroppen ska hålla. Det är det viktigaste. Man måste vara ärlig mot sig själv. Det är en grej som är viktig. Men jag kan inte planera när jag kan sluta köra. Det är bara fortsätta.

”Jag tror på Dackarna”

Efter nedflyttningen i fjol är Hancocks revanschsugen. I premiären ställs Dackarna mot regerande mästarna Smederna, vilket väntas vara två av de lagen som kommer göra upp om titeln i år.

– Vi har ett lag som kan vinna tror jag. Det är därför man är så laddad. Det blir svårt då det är många starka lag. Men killarna i Dackarnas lag är alla så bra tillsammans och vi jobbar mot samma mål.

Ser du er som favoriter i år?

– Ja, jag tror på Dackarna. Det är många lag som kan vinna men jag tror på oss.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM