Jenny Fransson klar för bronsmatch i OS

SPORTBLADET

RIO DE JANEIRO. Jenny Fransson förlorade semifinalen mot japanskan Sara Dosho.
Nu får svenskan slåss om bronset senare i kväll.

– Fan, jag hade ju det. Det känns lite surt nu, säger brottaren.

Jenny Fransson tog sig enkelt till kvartsfinal i 69-kilosklassen efter att hon krossat norskan Signa Marie Store. Fransson gick ifrån till en 6-0-ledning samtidigt som norskan fick ont och blev liggande på mattan.  
Efter att Store fått vård kunde matchen fortsätta och Fransson vann till slut med 9-0. I kvartsfinalen väntade dock betydligt tuffare motstånd i form av tidigare världsmästaren Aline Focken. 

Matchen började avvaktande, men efter nästan två minuter tog Fransson första poängen. Det blev också första perioden enda poäng. Svenskan fortsatte att vara stark och tog en klar seger med 9-1 och är därmed klar för semi. 
– Skönt! sa Fransson när hon springer genom mixade zonen. 
I semifinalen ställdes svenskan mot japanskan Sara Dosho. Fransson tog enda poängen i första perioden och försvarade sig bra i andra.

”Blir laddad nu”

Hon gick ifrån till 2-0, men japanskan kvitterade med 40 sekunder kvar. Med fem sekunder kvar tog Dosho ytterligare fyra poäng och matchen var förlorad.

– Fan! Jag hade ju det, det känns lite surt nu, säger hon och fortsätter:

– Jag behöver nog se den för att förstå. Det kändes som att jag nästan själv höll på att få poäng och tappar sedan så att det blir 2-2. Sedan var jag tvungen att jaga och chansa lite, det gick tyvärr inte vägen.

Vad tror du om dina chanser på bronset?

– Jag har tränat hårt nu länge så nu vill jag få ut det. Det känns jättebra, men jag hade velat ha lite mer tid där innan matchen, säger Fransson som bara hade en kvart mellan matcherna.

– Det blir tuffare för varje match som kommer. Både tiden mellan och motståndet som kommer.

Fransson får nu slåss om bronset i stället. Kvällspasset börjar klockan 21.00, men bronsmatchen lär inte drar igång förrän efter 23.00.

– Jag blir nog laddad nu, jag måste bli det. Jag får inte gräva ner mig, säger svenskan.

Se alla klipp från OS på viasatsport.se och hela OS live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM