Schelin svarar på kritiken: ’Lägger inte energi för fem öre på det’

1 av 5 | Foto: Pontus Orre
Lotta Schelin
SPORTBLADET

Folk verkar fortfarande tro att Lotta Schelin spelar på topp och öser in mål.

Inför OS-finalen ryter Sveriges lagkapten ifrån mot kritiken som riktats mot henne.

– Kan man fotboll nog så ser man, säger hon.

Hittills i OS har Lotta Schelin gjort ett mål, satt två straffar och i förlängningen mot USA placerat in en boll som felaktigt dömdes bort för offside.

Ett hyfsat facit för en toppforward.

Mycket bra, med tanke på att Lotta inte har spelat längst fram på topp på ett år.

”Jag är jävligt lojal”

Det är svårt att ringa in hur stora klagomålen är mot tidernas bästa svenska målskytt på herr- och damsidan, men i läsarkommentarer är udden ofta tydligt riktad mot henne, i diverse krönikor har hon ifrågasatts och framför allt har hon själv noterat kritiken. Hon kan hantera hårda ord, säger hon, men tycker att folk ska notera att hon mer eller mindre fungerat som defensiv mittfältare de senaste matcherna.

– Det är inget jag lägger energi på för fem öre. Det känns inte intressant. Jag är jävligt lojal, får jag en sådan roll så tar jag den rollen, säger Lotta Schelin och fortsätter: 

– Då känner jag tvärtom: kan man fotboll nog ser man att det blir lite annorlunda spel av att jag ligger på kanten och väldigt defensivt. Det blir orimligt. Då får man sätta den pressen på varenda jäkel som spelar ovanför backlinjen.

Fortsätter i samma roll

Inför finalen mot Tyskland, där Lotta Schelin med all sannolikhet har defensiva uppdrag ute på vänsterkanten igen, slår hon tryggt fast att någon avbytare hade fått speltid om de hade kunnat göra en bättre insats.

– Jag skulle inte ha spelat varenda minut om de inte var nöjda med mitt jobb.

ARTIKELN HANDLAR OM