Sjöström till semi: Mycket mjölksyra...

SPORTBLADET

Både Sjöström och Coleman vidare från försöken

Rio de Janeiro. Sarah Sjöström somnade klockan tre på natten med guldmedaljen bredvid sig i sängen.

Ett par timmar senare vann hon sitt heat på 200 meter frisim.

– Det är fortfarande svårt att fatta att jag är OS-guldmedaljör, säger hon.

100 meter fjäril var Sarah Sjöströms bästa medaljchans. Den förvaltade hon genom att slå världsrekord i finalen och bli Sveriges första kvinnliga simmare att vinna OS-guld.

Men hennes OS slutar inte där. Efter en lång och känslosam natt skulle hon upp på måndagen för att simma sin troligen mest energikrävande distans.

Sarah Sjöström vann också sitt försöksheat på 200 meter frisim. Tiden 1.56,11 var fältets tredje snabbast bakom australiensiskan Emma McKeons 1.55,80 och amerikanskan Katie Ledeckys 1.55,01 och tog henne till nattens semifinal (klockan 03 svensk tid).

”Sov mer än jag brukar”

– Det kändes helt okej. Rätt mycket mjölksyra dock. Men jag tror av på grund av att jag inte badade av i går. Det var en ganska stor urladdning. Förhoppningsvis känns det lite lättare på eftermiddagen då man har sovit och laddat om lite till, säger Sarah Sjöström.

Hur gick det att ladda om?

– Det gick bra ändå. Jag sov mer än man brukar göra under ett mästerskap med tanke på att försöken börjar så sent. Jag kunde somna i går och försöka ladda om till 200 frisim. Försöka göra något bra.

22-åringen hade vunnit mer än 40 mästerskapsmedaljer innan hon flög till Rio, men OS-guldet smäller högst av alla. För att fullt ut greppa vad som hänt fick den tunga medaljen hedersplatsen i natt.

– Bredvid mig i sängen.

Getingbo i semifinalen

Semifinalerna förväntas bli brutalt hårda. Förutom Sjöström, Ledecky och McKeon kommer toppsimmare som italienskan Federico Pellegrini, fransyskan Charlotte Bonnet, kinesiskorna Duo Shen och Yanhan Ai samt svenskan Michelle Coleman till start.

– Jag kommer att gå fullt i semin. Det finns inget att spara på. Sedan vet jag att när jag är i en final så finns det alltid lite till, säger Sjöström.

ARTIKELN HANDLAR OM